Kjærkomment fra Burgund

Denne produsenten byr ikke bare på sårt savnet innhold i burgundhylla, men også andre godbiter, og alt er 100 prosent biodynamisk.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Polets tilbud av (hvite) burgundere med fast hylleplass har alltid vært begredelig. Med mainyhetene kom det flere gode tilskudd, deriblant Roche de Bellene Meursault les Charrons 2011 (80433) . En svært ung og elegant burgunder med godt meursaultpreg og fint potensial.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Grillet eller ei
Men produsenten Domaine de Bellene, som er ingen ringere enn den talentfulle negoçianten Nicolas Potel, har mer å by på. Et virkelig godt kjøp er Dom. de Bellene Saint Romain Blanc Vieilles Vignes 2008 (52132) - en svært ren og klar chardonnay med klare mineraltoner og velintegrert fat. En lekker vin til så vel grillet som "ubesudlet" sjømat .

God vinvaluta
Saint-Romain tilhører ikke Burgunds mest kjente appellasjoner, og det skyldes nok at det ikke er noen premier cru-er eller grand cru-er i kommunen. Dessuten er den svært liten, kun 140 hektar totalt, og det produseres like mye rødt som hvitt selv om de hvite er mest vellykkete. For takket være et steinete kalkholdig jordsmonn har Saint-Romain et godt potensial. Og ikke minst gir appellasjonen god vinvaluta.

Biodynamisk
Det var i 2005 at Potel etablerte domaine-et som samler en rekke mindre parseller over hele Burgund, som Santenay, Saint Romain, Volnay, Beaune, Nuits-Saint-Georges og Vosne-Romanée. Fellestrekk for parsellene er at de har "godt voksne" vinstokker, inntil 110 år gamle.

Dessuten er så vel dyrking som fremstilling biodynamisk. For hvitvinene presses ikke druene, men mosten får renne ned i ståltankene ved hjelp av egenvekt og tyngdekraft. Dette sørger ytterligere for å holde avkastningen nede. Selve gjæringen som altså skjer uten noen form for tilsettinger foregår i fat av ulike alder.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Roche de Bellene Meursault les Charrons 2011

Produsent:
Maison Roche de Bellene
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Meursault
Pris:
299,90 kr
Varenummer:
8043301
90 Poeng
Les smaksnotatene »

Dom. de Bellene Saint Romain Blanc Vieilles Vignes 2008

Produsent:
Maison Roche de Bellene
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Burgund
Pris:
219,90 kr
Varenummer:
5213201
89 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen