Ukens vin
Nå er det tid for hvit bordeaux og denne er et knallkjøp

Nå er det tid for hvit bordeaux og denne er et knallkjøp

Hvit bordeaux opplever en ny vår, og denne skiller seg ut i havet av de rimeligste utgavene. Den finnes også i en vellagret rød utgave til samme gunstige pris.
Aase E. Jacobsen
08 Mai 2018 - 14:45

Rioublanc Blanc 2016 er ikke (bare) frisk og syrlig, men har en ganske stor aromarikdom og ikke minst veldig god munnfølelse. Vi snakker om en vin som har langt flere egenskaper enn å tilfredsstille behovet for å leske, den også en veldig god matvin.  

Den er laget av sauvignon blanc , semillon og colombard, men påminner lite om «kattepiss, stikkelsbær og solbærbusk» som ofte er resultatet av enklere hvite sauvignon blanc-dominerte viner fra Bordeaux.

Denne hvite bordeauxvinen er laget av bare sauvignon blanc og er i en klasse for seg

Philippe Carretero.

Forklaringen er nok å finne i måten den er laget på. Philippe Carretero valgte i 2009 økologisk dyrking for å hente ut potensialet i området. Som han mener er uutnyttet. Vingården Rioublanc ligger i det nordlige delen av det enorme Bordeaux AOC. Det er også forklaringen på den gunstige prisen.

Han er overbevist om at klimaendringene har vært av det gode for områdets druesorter. Druene kan nå høstes modne. Han mener at det leirholdige jordsmonnet som er på vingården også redder vinene i varme årganger siden det holder bedre på fuktigheten samtidig som alkoholnivået holder seg på den moderate siden. Det er det samme leirjordsmonnet som i kjølige og våte år forårsaker det forstyrrende grønnpreget (pyraziner), særlig for druetyper som sauvignon blanc og cabernet sauvignon.

Økologisk drift tillater dessuten gjæring med druenes egne gjærsopper. Bruken av svovel er også lav. Summen av disse faktorene er det du smaker i glasset.

Den har en rød også ekstra vellagret parallell også. Ch. Rioublanc Rouge 2011 er sødmefylt og myk med god merlotkarakter. Den er drikkeklar, men holder fint i 4-5 år til. Nyt den til lam eller elg, gjerne i form av en gryterett. Den er også super til ost – når du helst vil ha rødvin i glasset.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det bare snakk om midlertidig utsolgt, også om det er snakk om en vin som har fast hylleplass. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke eller to. Det lønner seg å aldri gi opp. For den som venter på noe godt...

  • Produsent:
    Ch. Rioublanc - Carretero
    Utvalg:
    Basisutvalget
    Volum:
    0.75l
    Land
    Frankrike Frankrike
    Område:
    Bordeaux
    Pris:
    179.90 kr
    Varenummer:
    7771201
    88 POENG
    Ch. Rioublanc
  • Produsent:
    Ch. Rioublanc - Carretero
    Utvalg:
    Bestillingsutvalget
    Volum:
    0.75l
    Land
    Frankrike Frankrike
    Område:
    Bordeaux
    Pris:
    184.90 kr
    Varenummer:
    8299501
    87 POENG
    Ch. Rioublanc
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Få servert 8 fantastiske viner fra Piemonte
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking 22. september i Oslo

Få servert 8 fantastiske viner fra Piemonte

Den 22. september kan du nyte et bredt spekter viner fra en velkjent vinprodusent fra Piemonte.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her