Ukens vin
Sikre deg denne pose-hvitvinen til maifesten

Sikre deg denne pose-hvitvinen til maifesten

Pouch-vin er tingen når du skal ta med deg drikke som skal rekke til mye. Denne utgaven er ikke bare lett å frakte med seg, men smaker fortreffelig til forskjellige retter.
Aase E. Jacobsen
07 Mai 2019 - 13:45

Det er nemlig ikke noen hvilken som helst hvitvin som er tappet i dette populære formatet, men derimot en vin med mye karakter. Cazes Roller 2018 er laget av biodynamisk dyrkete druer og ville normalt sett vært brukt til en tradisjonsrik vin, nemlig  Muscat de Rivesaltes, en såkalt vin doux naturel, som er laget av delvis gjæret druemost som tilsettes nøytralt brennevin når sukkerinnholdet er korrekt. Men ingen etterspør slike søte (og sterke) viner lenger, derfor er muscatdruene blitt til en tørr hvitvin. 

Og du verden for en god jobb de gjør her, riktignok med litt drahjelp fra viognier. Sammen danner de en aromatisk, men ikke voldsom vin, derimot med muscatdruens fine syrlighet og appelsintoner og viognierdruens fedme i veldig god balanse. 

Kalk- og leirjorden har steiner i overflaten.

Druematerialet kommer fra Domaine Cazes' vinmarker i Agly som har vært dyrket biodynamisk i mer enn 20 år. Cazes er en av bio-pionerne i Roussillon. 

Les mer om denne delen av Roussillon her

Produsenten oppgir å ha høstet muscatdruene ved forskjellige modenhetsgrader for på den måten å hente ut såvel friskhet og bittertoner som modne frukt- og blomstertoner. Vinen er ikke filtrert, men klaret ved hjelp av bentonitt som er en type vulkansk leire som binder til seg partikler i vinen som ellers ville felles ut etter en tid i posen. 

Les mer om produsenten her

Se produsentens andre viner her

Roller er den perfekte festvin når mange forskjellige smaker står på menyen, som det ofte gjør på denne tiden av året. Om posen den kommer i skal transporteres i en varm bil eller offentlig transport, er den veldig lett å avkjøle i en bøtte med kaldt vann og isbiter. 

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. For viner som velges ut som godbiter er det dessuten mindre tilgjengelighet enn for ukens vin. Det er gjerne dyrere viner. Men også disse kan bli raskt utsolgt, og da er det ofte et år til de kommer på polet igjen, men da som ny årgang.  Den som venter på noe godt....

  • Produsent:
    Dom. Cazes
    Utvalg:
    Bestillingsutvalget
    Volum:
    1.50l
    Land
    Frankrike Frankrike
    Område:
    Languedoc-Roussillon
    Pris:
    269.90 kr
    Varenummer:
    10791006
    86 POENG
    Cazes Roller
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Når skrei får følge av fennikel og paprikasaus får den spanske vibber
Dagens rett

Når skrei får følge av fennikel og paprikasaus får den spanske vibber

Dette er faktisk en ganske så enkel, men også smakfull fiskemiddag. Det du bruker mest tid på er å tilberede paprikasausen. De ekstra minuttene er vel anvendt tid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Saftig og karaktersterk rimelig bordeaux
+
Ukens vin

Saftig og karaktersterk rimelig bordeaux

Når denne vinen kommer i ny årgang, er det nok en gang duket for et røverkjøp.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en ekstra eksotisk fiskegryte denne uka
Dagens rett

Lag en ekstra eksotisk fiskegryte denne uka

Karamellisert steinbit er ikke hverdagskost på våre breddegrader, men en tradisjonell vietnamesisk tilberedningsmetode for fisk. La deg overbevise.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det er en grunn til at Club Sandwich er manges favoittsmørbrød
Dagens rett

Det er en grunn til at Club Sandwich er manges favoittsmørbrød

En rask kyllingblings er perfekt middag en travel mandag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Når skrei får følge av fennikel og paprikasaus får den spanske vibber
Dagens rett

Når skrei får følge av fennikel og paprikasaus får den spanske vibber

Dette er faktisk en ganske så enkel, men også smakfull fiskemiddag. Det du bruker mest tid på er å tilberede paprikasausen. De ekstra minuttene er vel anvendt tid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Saftig og karaktersterk rimelig bordeaux
+
Ukens vin

Saftig og karaktersterk rimelig bordeaux

Når denne vinen kommer i ny årgang, er det nok en gang duket for et røverkjøp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Maqluba er Midtøstens svar på paella - kanskje bare enda bedre
Dagens rett

Maqluba er Midtøstens svar på paella - kanskje bare enda bedre

For den er i god Midtøsten-tradisjon veldig aromatisk med mye krydder, men ikke sterk i vanlig forstand.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Når du ostegratinerer fiskemiddagen, blir det brede smil rundt middagsbordet
Dagens rett

Når du ostegratinerer fiskemiddagen, blir det brede smil rundt middagsbordet

Selv om du til tider kanskje har knapt med tid til matlaging, har du alltid tid til denne retten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking Tour de France
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 15. april

Vinsmaking Tour de France

Opplev 9 smakfulle viner fra kjente regioner som Burgund, Bordeaux og Rhône, til skjulte perler fra Frankrikes minste vinregion – Jura.  

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en ekstra eksotisk fiskegryte denne uka
Dagens rett

Lag en ekstra eksotisk fiskegryte denne uka

Karamellisert steinbit er ikke hverdagskost på våre breddegrader, men en tradisjonell vietnamesisk tilberedningsmetode for fisk. La deg overbevise.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her