Ukens vin
Sikre deg denne pose-hvitvinen til maifesten

Sikre deg denne pose-hvitvinen til maifesten

Pouch-vin er tingen når du skal ta med deg drikke som skal rekke til mye. Denne utgaven er ikke bare lett å frakte med seg, men smaker fortreffelig til forskjellige retter.
Aase E. Jacobsen
07 Mai 2019 - 13:45

Det er nemlig ikke noen hvilken som helst hvitvin som er tappet i dette populære formatet, men derimot en vin med mye karakter. Cazes Roller 2018 er laget av biodynamisk dyrkete druer og ville normalt sett vært brukt til en tradisjonsrik vin, nemlig  Muscat de Rivesaltes, en såkalt vin doux naturel, som er laget av delvis gjæret druemost som tilsettes nøytralt brennevin når sukkerinnholdet er korrekt. Men ingen etterspør slike søte (og sterke) viner lenger, derfor er muscatdruene blitt til en tørr hvitvin. 

Og du verden for en god jobb de gjør her, riktignok med litt drahjelp fra viognier. Sammen danner de en aromatisk, men ikke voldsom vin, derimot med muscatdruens fine syrlighet og appelsintoner og viognierdruens fedme i veldig god balanse. 

Kalk- og leirjorden har steiner i overflaten.

Druematerialet kommer fra Domaine Cazes' vinmarker i Agly som har vært dyrket biodynamisk i mer enn 20 år. Cazes er en av bio-pionerne i Roussillon. 

Les mer om denne delen av Roussillon her

Produsenten oppgir å ha høstet muscatdruene ved forskjellige modenhetsgrader for på den måten å hente ut såvel friskhet og bittertoner som modne frukt- og blomstertoner. Vinen er ikke filtrert, men klaret ved hjelp av bentonitt som er en type vulkansk leire som binder til seg partikler i vinen som ellers ville felles ut etter en tid i posen. 

Les mer om produsenten her

Se produsentens andre viner her

Roller er den perfekte festvin når mange forskjellige smaker står på menyen, som det ofte gjør på denne tiden av året. Om posen den kommer i skal transporteres i en varm bil eller offentlig transport, er den veldig lett å avkjøle i en bøtte med kaldt vann og isbiter. 

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. For viner som velges ut som godbiter er det dessuten mindre tilgjengelighet enn for ukens vin. Det er gjerne dyrere viner. Men også disse kan bli raskt utsolgt, og da er det ofte et år til de kommer på polet igjen, men da som ny årgang.  Den som venter på noe godt....

  • Produsent:
    Dom. Cazes
    Utvalg:
    Uten utvalg
    Volum:
    1.50l
    Land
    Frankrike Frankrike
    Område:
    Pays d'Oc
    Pris:
    269.90 kr
    Varenummer:
    10791006
    86 POENG
    Cazes Roller
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp
+
Ukens vin

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp

Den har ligget nesten like lenge på bunnfallet i flasken og har derfor sugd til seg mye karakter og ikke minst veldig fine små bobler.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant

Her er oversikten over de 140 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger
+

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger

Det tradisjonsrike champagnehuset Bollinger har i de senere år intensivert sitt fokus på pinot noir og blanc de noirs-champagne gjennom lansering av flere terroirspesifikke cuvéer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe
Tester
Drikke til ribbe

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe

Juleribba skal man ikke tukle med, og ikke drikkefølget heller, tenker du kanskje. Men om du har lyst å prøve noe annet, får du noen gode alternativer her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp
+
Ukens vin

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp

Den har ligget nesten like lenge på bunnfallet i flasken og har derfor sugd til seg mye karakter og ikke minst veldig fine små bobler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant

Her er oversikten over de 140 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?
Guide

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?

Det er det store spørsmålet for pinnekjøttentusiastene - og dem blir det stadig flere av.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik lager du julekonfekten selv
Julemat
Oppskrifter julegodter

Slik lager du julekonfekten selv

Marsipan, karameller og sjokolade er slett ikke vanskelig å lage selv. Apéritif har tipsene og oppskriftene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Innlandet slår seg sammen som Matfylket

Stadig flere regioner samarbeider og slår seg sammen for å løfte sine spesialiteter innen lokalmat, landbruk og reiseliv. Matfylket Innlandet er den nyeste av dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger
+

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger

Det tradisjonsrike champagnehuset Bollinger har i de senere år intensivert sitt fokus på pinot noir og blanc de noirs-champagne gjennom lansering av flere terroirspesifikke cuvéer.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her