Ukens vin
Slik ser sommerens diggeste hvitvinsboks ut

Slik ser sommerens diggeste hvitvinsboks ut

Utseendemessig er denne boksen kanskje den aller mest nøytrale av alle, men innholdet er ubeskrivelig godt til å være fra dette formatet.
Aase E. Jacobsen
06 Juni 2017 - 14:45

Den første tanken som slår deg er kanskje, boks med høy hipsterfaktor. Og det stemmer sikkert, men så lenge Karl May Handmade Riesling smaker så vanvittig godt, er utseendet og intensjonene mindre viktige. Det synes i alle fall jeg.

Slik ser det ut i vinmarkene til Weingut Karl May.

Det som er litt trist er at den det kommersielle formatet til tross, er svært begrenset. Det finnes ikke noe mer enn det som er kommet til landet. Kanskje kommer den aldri tilbake.

Så er dette ikke en vanlig bag-in-box. Druematerialet stammer delvis fra enkeltvinmarken Geyersberg som gir viner med veldig god karakter, og som selvsagt langt overgår det du vanligvis får som boksvin.

Årsaken til at så verdifull vin har havnet i en treliter, er ifølge importøren at Weingut Karls May ikke ønsket å tappe Geyersberg i 2016 siden volum var så ørsmå. De blandet derfor vinen med deres enkleste vin, såkalt gutswein, og noe at dette havnet altså i denne boksen. Den skiller seg også ut ved at vinen er lettere filtrert enn det som vanlig er for en boksvin.

Brødrene Fritz og Peter May. Foto: Michael Zellmer

 

Bak Karl May står nå pappa Karl og sønnene Fritz og Peter som insisterer på naturligst mulig druedyrking og vinmaking. Det innebærer også minst mulig filtrering for å få med mest mulig smak helt ut i glasset. Dessuten minst mulig mekanisk bearbeiding av vinen. Derfor brukes ikke pumper. For å fylle boksene byr dette selvsagt på problemer. De er derfor fylt ved hjelp av gravitasjon. Det forklarer også navnet på boksen.

Og håndarbeidet kan du studere nærmere i denne videoen

 

Karl May er ellers godt representert med en rekke viner i Norge. Se utvalget her

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev   

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her