UKENS VIN: Spansk rødvin til sjokkpris
Ukens vin

Spansk rødvin til sjokkpris

Denne vinen koster bare litt mer enn for seks år siden. Og er derfor et enda bedre kjøp enn noensinne.

Ramon Bilbao Single Vineyard 2014 er en veldig interessant vin ikke bare i sitt prissjikt, men også som representant for det nye Rioja.

Den har veldig god syre, flott bærfrukt og bra tanninbitt pakket inn i god fylde. En vin som smaker fortreffelig i dag, men som holder i minst seks år til.

Den er dessuten noe så sjelden som en enkeltvinmarksvin fra Rioja i budsjettklassen. Selv om euroen er blitt «svindyr» i det siste, og mange viner har økt i pris på polet, koster denne vinen bare 15 kroner mer enn i 2010.

Også den gang var den et veldig godt kjøp. Her kan du lese hvorfor

Og det til tross for at det er en vin som er laget med like stor innsats som tidligere utgaver. Selv om den nå også selges i andre land i Nord-Europa. I 2014-utgaven er det brukt druer fra 30-40 år gamle vinstokker i området La Lana. Det ligger i den nordligste delen av Rioja Alta, ved foten av Sierra Cantabria, og kjennetegnes av et kjøligere og mer atlantisk klima enn det som er typisk for Rioja.

Denne vinen føyer seg inn i tilleggsrekken av moderne viner fra den ellers så tradisjonsrike bodegaen Ramon Bilbao.

Sjekk de andre vinene fra samme produsent

Det betyr litt kortere tid i fat og mindre bruk av amerikansk eik som ellers setter det umiskjennelige preget på Rioja-vin.

Ramon Bilbao-bodegaen.

Den er lillebror til produsentens toppvin Vinedos de Altura og har samme druemiks, 50/50 tempranillo og garnacha, som er litt utypisk for Rioja Alta-området. Men kortere tid i eik, åtte måneder og kun fransk. Felles har de at druene kommer fra høytliggende vinmarker som sikrer god friskhet i frukten. 

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

 

Ramon Bilbao Single Vinyard 2016

Produsent:
Bod. Ramón Bilbao
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Spania
Område:
Rioja
Pris:
165,10 kr
Varenummer:
5867501
84 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen