Ukens vin
Spansk rødvin til sjokkpris

Spansk rødvin til sjokkpris

Denne vinen koster bare litt mer enn for seks år siden. Og er derfor et enda bedre kjøp enn noensinne.
Aase E. Jacobsen
28 Februar 2016 - 15:36

Ramon Bilbao Single Vineyard 2014 er en veldig interessant vin ikke bare i sitt prissjikt, men også som representant for det nye Rioja.

Den har veldig god syre, flott bærfrukt og bra tanninbitt pakket inn i god fylde. En vin som smaker fortreffelig i dag, men som holder i minst seks år til.

Den er dessuten noe så sjelden som en enkeltvinmarksvin fra Rioja i budsjettklassen. Selv om euroen er blitt «svindyr» i det siste, og mange viner har økt i pris på polet, koster denne vinen bare 15 kroner mer enn i 2010.

Også den gang var den et veldig godt kjøp. Her kan du lese hvorfor

Og det til tross for at det er en vin som er laget med like stor innsats som tidligere utgaver. Selv om den nå også selges i andre land i Nord-Europa. I 2014-utgaven er det brukt druer fra 30-40 år gamle vinstokker i området La Lana. Det ligger i den nordligste delen av Rioja Alta, ved foten av Sierra Cantabria, og kjennetegnes av et kjøligere og mer atlantisk klima enn det som er typisk for Rioja.

Denne vinen føyer seg inn i tilleggsrekken av moderne viner fra den ellers så tradisjonsrike bodegaen Ramon Bilbao.

Sjekk de andre vinene fra samme produsent

Det betyr litt kortere tid i fat og mindre bruk av amerikansk eik som ellers setter det umiskjennelige preget på Rioja-vin.

Ramon Bilbao-bodegaen.

Den er lillebror til produsentens toppvin Vinedos de Altura og har samme druemiks, 50/50 tempranillo og garnacha, som er litt utypisk for Rioja Alta-området. Men kortere tid i eik, åtte måneder og kun fransk. Felles har de at druene kommer fra høytliggende vinmarker som sikrer god friskhet i frukten. 

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her