UKENS VIN: Supert hvitvinskjøp med champagnetoner
Ukens vin

Supert hvitvinskjøp med champagnetoner

Denne tyske hvitvinen er laget av pinot noir og er derfor ganske så unik, også smaks- og prismessig.

Fusser Blanc de Pinot Noir 2016 er en lekker hvitvin med veldig god munnfølelse, flott frukt, god syrlighet og stofflighet. Den finnes både i normalflaske og magnum til en veldig god pris og er derfor som skapt for festlige lag. Eller om du har lyst å legge noen flasker i kjelleren noen år for å se hvordan den utvikler seg. Siden tysk hvit pinot noir er en sjeldenhet, er det liten erfaring med hva som skjer over tid, men da kan jo du være blant de første. I hvert fall vet vi jo at blanc de noirs-champagne tåler veldig godt å lagres.

Foto: Melanie Hubach Photographie

Men først og fremst er dette en super matvin for å nytes i den nærmeste framtid. Den fungerer sammen med så vel sjømat som vegetar som lysere kjøttslag, til å starte måltidet eller gjennom hele, for eksempel til et koldtbord.

Bak denne vinen står en forholdsvis ny produsent, ikke bare for det norske markedet, men også generelt. For brødrene Martin (th i bildene) og Georg Fusser, født henholdsvis 1983 og 1985 har i løpet av de siste ti årene bygget opp sin egen virksomhet til å nå dreie seg om 12,5 hektar vinmarker som drives etter biodynamiske prinsipper. Begge har pinot noir og riesling øverst på sin favorittliste, og det er kanskje det som er inspirasjonen bak ukens vin.

Foto: Melanie Hubach Photographie

Pfalz er ikke bare adresse for deres virksomhet, men også for noen av de beste pinot nir-ene i Tyskland. Når det er sagt, så lager de også veldig gode rieslinger, både på «landsbynivå» og høyere oppover kvalitetsskalaen.

Se alle vinene fra denne produsenten som er å få i Norge

Dette er nok ikke det siste vi hører fra den kanten.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Foto: Melanie Hubach Photographie

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. For viner som velges ut som godbiter er det dessuten mindre tilgjengelighet enn for ukens vin. Det er gjerne dyrere viner. Men også disse kan bli raskt utsolgt, og da er det ofte et år til de kommer på polet igjen, men da som ny årgang.  Den som venter på noe godt....

Fusser Blanc de Pinot Noir 2019

Produsent:
Weingut Martin & Georg Fusser
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Tyskland
Område:
Pfalz
Pris:
179,90 kr
Varenummer:
7761601
87 Poeng
Les smaksnotatene »

 

Fusser Blanc de Pinot Noir 2019

Produsent:
Martin & Georg Fusser
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
1.500l
Land:
Tyskland
Område:
Pfalz
Pris:
360,00 kr
Varenummer:
7909805
88 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen