UKENS VIN: Utvid ditt vinrepertoar med dette svært gode vinkjøpet
Ukens vin

Utvid ditt vinrepertoar med dette svært gode vinkjøpet

Vinen som finnes i både rød og hvit utgave, kommer nemlig fra Douro i Portugal og med en prislapp på drøyt 150 kroner garanterer de veldig god vinvaluta.

 
 

Bota Velha Douro Tinto 2017 og Bota Velha Douro Branco 2017 er to alen av samme slag, men ulik farge.

Produsent er João Silva e Sousa som startet sin karriere i 1990 som vinmaker for portvinshuset Offley Forrester og senere for Sogrape – kjent blant annet for sine bordviner som Ferrerinha og Barca Velha.

Dette ga ham en inngående kjennskap til Douros vinlandskap, og valg av navn da han startet opp sitt eget selskap, var visstnok lett. For støvlene hans var blitt velbrukte av å traske rundt på jakt etter gamle vinmarker.

Første årgang av dette prosjektet som altså har funnet veien helt til Norge, teller 25.000 flasker av den røde og 10.000 flasker av den hvite. Han lager også to viner med utgangspunkt i veldig gamle parseller, og da i et lite antall. Disse er altså ikke i salg her.

Douro-dalen her ved Mesao Frio, Vila Real, skjuler en rekke skatter i form av gamle vinmarker. Foto: Luis Costa

Både den hvite og den røde er laget av en solid miks av ulike druesorter som tradisjonen er i Douro. Det gir både aromatisk kompleksitet samtidig som de ulike druene bidrar forskjellig til blandingen når det kommer til syrefriskhet, struktur og evne til å bringe fram toner fra det unike jordsmonnet i Douro. Derfor framstår sågar den røde vinen som mineralsk. Som en tørr og saftig portvin, men selvsagt uten tilsatt alkohol.

Den hvite er ikke overraskende enda mer aromatisk med toner som gjør at den skiller seg ut. Lang fra både riesling og chablis, men med både mineral- og saltpreg samt god syrefriskhet som gjør den til en veldig god kandidat når sjømat skal på bordet. Men prøv den for all del til vegetar.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det bare snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke eller to. Det lønner seg å aldri gi opp. For den som venter på noe godt...

Bota Velha Douro Branco 2018

Produsent:
Joa?o Silva e Sousa
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Portugal
Område:
Douro
Pris:
159,90 kr
Varenummer:
10669301
86 Poeng
Les smaksnotatene »

 

Bota Velha Douro Tinto 2018

Produsent:
João Silva e Sousa
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Portugal
Område:
Douro
Pris:
164,90 kr
Varenummer:
10669201
86 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen