UKENS VIN: Det er ikke mange viner som gir så mye for pengene som disse
Ukens vin

Det er ikke mange viner som gir så mye for pengene som disse

Casa Ferreirinha leverer ikke bare Portugals mest legendariske vin, Barca Velha, de sørger også for at hverdagsvinen blir en stor opplevelse.

For sjelden får du så mye vin for pengene som med denne trioen. Casa Ferreirinha Papa Figos 2016 er som en tørr (og alkoholsvak) portvin med utrolig deilig og saftig mørk bærfrukt, pent terroiravtrykk og god syrefriskhet. For 20 kroner lavere pris får du Casa Ferreirinha Esteva 2016 som er litt bløtere, men fortsatt frisk og med god frukt. Også den en ekstra god billigvin. 

Disse vinene får ekstra drahjelp av de idelle forholdene for årgangen 2016 som sikret god modning og friskhet. Det kjennes på smaken også på billigste nivå som her.

Her kan du lese mer om Casa Ferreirinha

Fra samme produsent kommer sågar en solid hvit billigvin Casa Ferreirinha Planalto Reserva 2016, som er sjeldent godt skrudd sammen i denne prisklassen. Tvers gjennom seriøs med god fylde og friskhet.

En vinstil vi vil se mer av

Best av alt er at det ikke er snakk om et korttidstilbud, men en naturlig lav pris som vil holde seg utover året. At produsenten kan tilby disse vinene til en så gunstig pris, har trolig med størrelsen å gjøre. Sogrape er big business i Portugal med 830 hektar egne vinmarker, 520 av dem er i Douro-dalen hvor druene til disse vinene kommer fra.

Casa Ferreirinha i Douro.

Dessuten er det ikke til å komme fra at portugisisk vinindustri kjemper om plassen i vinforbrukernes bevissthet, og det er ikke alltid de vinner denne kampen selv med lave priser.

Men i Norge hvor salget av vin gjennom Vinmonopolet gikk ned med 1 prosent fra 2016 til 2017, beholdt portugisisk vin (ikke portvin) posisjonen fra året før. Til sammenligning droppet markedsleder Italia drøyt 4 prosent, og Puglia og  Veneto som har stått for halvparten av italiensk volum, mistet til sammen nesten 11 prosent i 2017. Årsaken er at forbrukerne vender søtladne rødviner ryggen, og disse to områdene har vært hovedleverandør av denne vinstilen.

Selv om Portugal har sine svin på skogen i form av rødviner med restsødme, har slike viner ikke samme dominans i volum som de har for italienske viner. At vi vil se mer seriøse prisgunstige viner fra Portugal i tiden framover, er jeg overbevist om. Og det ser jeg fram til.

Barca-Velha er kongen av Portugal og ukens viner berømte slektning.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det bare snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke eller to. Det lønner seg å aldri gi opp. For den som venter på noe godt...

Casa Ferreirinha Papa Figos 2018

Produsent:
Casa Ferreirinha
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Portugal
Område:
Douro
Pris:
149,90 kr
Varenummer:
9928801
86 Poeng
Les smaksnotatene »

 

Casa Ferreirinha Esteva 2018

Produsent:
Casa Ferreirinha
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Portugal
Område:
Douro
Pris:
135,00 kr
Varenummer:
9929001
84 Poeng
Les smaksnotatene »

 

Casa Ferreirinha Planalto Reserva 2019

Produsent:
Sogrape
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Portugal
Område:
Douro
Pris:
139,90 kr
Varenummer:
1487901
85 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen