UKENS VIN: Rødvin til vinterferien? Du klarer deg med disse som dessuten er veldig gode kjøp
Ukens vin

Rødvin til vinterferien? Du klarer deg med disse som dessuten er veldig gode kjøp

Denne supre rødvinen finnes i en butikk nær deg.  Om flasken veier for mye i bagasjen, finnes den i en nesten identisk boksversjon.

Niepoort Dão Rotulo Touriga Nacional 2016 er et virkelig godt kjøp i sin priskategori. For dette er seriøse saker for en billig penge, og best av alt, den finnes på samtlige pol – bortsett fra de 20 «minipolene».

Den har alt som trengs for å vinferiemenyen, enten den nytes hjemme eller på hytta. For den er så fyldig at den går fint til alt fra viltgryter, via pasta med kjøttsaus til grillmat, og så rund at den fungerer som kosevin.  

At den er så rimelig, signaturen Niepoort til tross, er opprinnelsen, nemlig Dão i det nordlige Portugal, som fortsatt lever litt i skyggen av både Douro og Bairrada.

Les alt vi har skrevet om Niepoorts Dão-satsing her

Den skiller seg for øvrig fra de fleste Dão-viner ved at den er laget av kun touriga nacional, også kjent som kongen blant (de blå) portvinsdruene. Boksversjonen Niepoort Dão Rótulo 2016, på sin side, er mer representativ siden den har både jaen og alfrocheiro preto i tillegg. Det gir normalt en litt mer saftig leskende syrlig karakter. Som sammen med et pent jordsmonnspreg gjør den til en svært så seriøs vin i dette segmentet. I siste versjon ut er den dessuten imponerende god. Som flaskeutgaven nyter den godt av 2016-årgangens friskhet, men også høye konsentrasjon.

Og selvsagt er den et utmerket valg i disse vinterferietider. Den finnes i 33 polutsalg godt spredt utover landet.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. For viner som velges ut som godbiter er det dessuten mindre tilgjengelighet enn for ukens vin. Det er gjerne dyrere viner. Men også disse kan bli raskt utsolgt, og da er det ofte et år til de kommer på polet igjen, men da som ny årgang.  Den som venter på noe godt....

Niepoort Dão Rótulo 2017

Produsent:
Niepoort
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
3.000l
Land:
Portugal
Område:
Beiras
Pris:
454,90 kr
Varenummer:
1965806
85 Poeng
Les smaksnotatene »

Niepoort Dao Rotulo Touriga Nacional 2016

Produsent:
Niepoort
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Portugal
Område:
Beiras
Pris:
134,90 kr
Varenummer:
8035401
86 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen