Utfordrer Aker Brygge

Utfordrer Aker Brygge

Skur 33 er åpnet, og folket bak Baltazar Ristorante & Enoteca skal konkurrere med Aker Brygge hele året.

Restauranten ligger rett under Akershus festning med Solsiden som nærmeste nabo. Når denne stenger sine dører for sommersesongen i september, holder Skur 33 fortet for sjømathungrige.

Italiensk i glasset

Skur 33 Trattoria da mare er som navnet antyder, et folkelig sted inspirert av sjømatrestauranter i Italia. Det betyr at du også får pizza fra en stor vedfyrt ovn, og ikke minst at det er mye grilling av så vel hel fisk som skalldyr.

Les mer om filosofien bak

– Vår vinbar har et stort utvalg av italienske viner. Vi liker å si viner med utgangspunkt i en naturlig godt laget vin, sier Dag Tjersland, en av eierne.

Bærekraftig sjømat

Han legger vekt på bærekraft når det kommer til råvarene.
– Vi vil bruke havet som konsept med å tilberede riktig beskattete arter når det er kaldt i vannet og i sesong på sitt beste. Med østers, skrei, sjøkreps, hjerteskjell, kråkebolle, blåskjell og knivskjell.

Foto: Christian Brun

Forsiden akkurat nå

Apéritifs Vinskole

Øk vinkunnskapen din med Apéritifs Vinskole. Fem kvelders undervisning, smaking og eksamen for kun 5450

Vi har fått mulighet til å redusere prisen betraktelig på Apéritifs vinskole. Du får nå fem kvelder med undervisning av en av Norges mest erfarne vinforelesere, smaking av til sammen 50 viner, avsluttende eksamen og diplom. Les hele saken

Vinkurs: Vin fra California

Lær alt om hvorfor californiske viner er så populære nå. Master of Wine, Mai Tjemsland tar deg med på en smaksrunde

Vin fra California er i vinden som aldri før. Det er ikke rart når kvaliteten er så høy, prisene så gunstige og variasjonen så stor. Bli med Master of Wine, Mai Tjemsland, på en rundtur blant disse fantastiske vinene. Les hele saken

Til toppen