Ukens drink
Vannmelon og whisky er en super kombinasjon for en sommerlig drink
Foto: (lovelypeace)

Vannmelon og whisky er en super kombinasjon for en sommerlig drink

Vannmelon gjør den ekstra leskende og fruktig.
19 Juli 2024 - 12:00

Skotsk whisky enten det er snakk om blended eller single malt, trives veldig godt sammen med både honning, appelsin og bitters. Men vannmelon? Ja, faktisk selv om det høres litt fjernt ut slik rent tematisk, så bidrar vannmelonsaften - som du enkelt lager selv - til at en whiskycocktail blir riktig så sommerlig, uten å miste karakteren. Den kan også lages i et rocksglass og toppes med litt soda, om du ønsker en enda saftigere versjon. 

Se våre andre drinkoppskrifter med vannmelon

Vannmelon og whisky cocktail

Vannmelon og whisky cocktail

Fremgangsmåte

  1. Fyll en shaker med is.
  2. Hell oppi whisky, silt vannmelonsaft, appelsinsaft, flytende honning og Angostura. 
  3. Rist kraft og sil over i et avkjølt cocktailglass.  
  4. Slik lager du vannmelonsaft:
  5. Skjær vannmelon i skiver og ha i en blender. Kjør til jevn masse.
  6. Sil gjennom et dørslag over i en beholder med lokk. Oppbevar i kjøleskap. Holder fint 2-3 dager. 

Tips: Den kan også lages i et rocksglass og toppes med litt soda, om du ønsker en enda saftigere versjon. 

Tips: Lime i stedet for appelsin gir enda mer friskhet.

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen
Dagens rett

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen

Makrell i tomat er litt sånn hat-elsk, men når makrellen kommer i en sennepssaus, får pipa en annen lyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her