Vant på tredje forsøk

Alexander Gullesen fra Bardøla ble velfortjent beste unge sommelier.

Den snart 24 år gamle vinkelneren Alexander Gullesen som til daglig jobber på Geilo-hotellet Bardøla halte endelig i land en seier i Young Sommelier. I de to foregående konkurransene ble han slått på målstreken av Espen Hammersvik, men nå var det altså Gullesens tur.

Unge talenter
Og han kan se fram til en opplevelsesrik studietur til Antinori i Toscana, sponset av importøren Strøm.

Men Gullesen fikk ikke noe gratis for han fikk tøff konkurranse av spesielt Simon Zimmermann, førsteårslærling på Bølgen & Moi Briskeby. Imponerende innsats tatt den korte erfaringen i betraktning. Han kommer definitivt til å gjøre seg bemerket i fremtidige sommelierkonkurranser. Det gjelder også tredjemann i finalen, Kjetil Berg, fra Big Horn i Larvik.

Fremmer rekruttering
Oppgavene finalistene skulle løse var å beskrive og identifisere på best mulig måte tre viner som ble servert blindt. I dette tilfelle var det tre toscanske rødviner, Santa Cristina 2006, Peppoli Chianti Classico 2005 og Tenuta Antinori Riserva 2001.

Young Sommelier er en rekrutteringskonkurranse for ansatte i serveringsbransjen under 28 år. Årets vinner har derfor som mål å stille i NM for vinkelnere neste år.

Arrangør er Apéritif i samarbeid med Den Norske Vinkelnerforening og Antinori/Strøm. I juryen satt tidligere norgesmester og europamester Robert Lie, Arne Ronold, vinforum og Aase E. Jacobsen, Apéritif.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen