Vårvinen er her

Vårvinen er her

Få druer kan konkurrere med riesling når det kommer til vårlig friskhet, noe denne boksen er proppfull av. 

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Markus Molitor Schiefer Riesling 2013 (58837) er fruktig og forfriskende med delikate toner av grønne epler, balansert sødme og god tørrhet. Perfekt som drikkevin eller til lettere retter. Dessuten er den allerede på plass i veldig mange polhyller.

Frisk og fruktig

Dette laveste nivå fra Molitor i Mosel er et godt uttrykk for årgangen som kjennetegnes av veldig god frukt og bra syrenivå. Dog ikke like ekstremt som i 2010, men nok til å gi en veldig frisk opplevelse. Det er i alle fall inntrykket av de relativt få vinene som er kommet til Norge til nå.

Så langt virker 2011 som en mellomting mellom 2009 og 2010, men med førstnevntes volum. I 2010 var det som kjent veldig lav avling, hvilket presset produsentene til å sende 2011 veldig tidlig på markedet. Gode rieslinger trenger normalt tid på å «blomstre». Denne boksen ble tappet allerede i februar, men det er egentlig først nå at den er «klar».

Skiferjordsmonn

Det er fordi den er laget av gode råvarer, som igjen gir vin som trenger litt tid på seg. Druematerialet kommer fra Bernkastel -området, og fra vinmarker med det berømte skiferjordsmonnet, som navnet antyder. Den er laget dels med naturgjær og dels med kjøpegjær. Den har deretter får tre måneder på bunnfallet i ståltanker for å øke kompleksiteten og beholde friskheten. Den er imidlertid ikke helt tørr, men trenger faktisk den «lille» restsødmen for å balansere den høye syren.

Om du foretrekker en tørrere vinstil, er Markus Molitor Riesling Trocken 2012 (44705) i perfekt form til å møte våren. Senere i denne måneden kommer den for øvrig i ny årgang.
 
Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Markus Molitor Schiefer Riesling 2013

Produsent:
Markus Molitor
Utvalg:
Basisutvalg, kategori 6
Volum:
3.000l
Land:
Tyskland
Område:
Mosel
Pris:
389,60 kr
Varenummer:
5883701
85 Poeng
Les smaksnotatene »

Markus Molitor Riesling Trocken 2012

Produsent:
Weingut Markus Molitor
Utvalg:
Basisutvalg, kategori 3
Volum:
0.750l
Land:
Tyskland
Område:
Mosel
Pris:
142,90 kr
Varenummer:
44705
86 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

 
 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen