Drikke
Verdens lengste vinmaraton jubilerer

Verdens lengste vinmaraton jubilerer

Vinverdenens vakreste eventyr er definitivt å løpe gjennom Médocs vinmarker. I år feirer maratonen 30 år.
Redaksjonen
17 Juli 2014 - 11:00

I vår del av Europa rynket mange på nesen da de første maratonene gjennom Bordeaux’ vinmarker fant sted. Idrett og alkohol hører ikke sammen, men i Frankrike ser man annerledes på det. Der er både idrett og vin kultur. Og kan som sådan leve harmonisk side om side.

Økende popularitet

Maratonen passerer i midten av hver september gjennom Médoc og dermed verdens mest berømte vinmarker som Saint-Julien, Pauillac, Haut-Médoc og Saint-Estèphe.

Her kan du lese om områdene som passeres

Den blir stadig mer populær selv etter 30 år. Og det til tross for at lovgivningen når det gjelder alkoholreklame i samme periode er blitt stadig strengere også i Frankrike.

Populariteten er så stor at selve maratondeltakelsen for lengst er fullbooket. Selv om det kommer maratonproffer fra hele verden er det et stort innslag av lokal løpeglede. I år stiller i alt 32 vinslott med lag. Deriblant også de meste berømte.

Kanskje du får se denne mannen løpe

Men det som først og fremst skiller denne maratonen fra andre er at den har et betydelig større innslag av humor i seg. De fleste deltakerne kler seg ut. Noe som gjør at denne maratonene er mer publikumsvennlig enn de fleste andre. I år blir det lagt enda større vekt på denne siden.

Åpne vinslott

Det er nok en av grunnene til at den går under navnet verdens lengste maraton.

Har du planer om Bordeaux-besøk er maratonhelgen (13. september) en god anledning til å kombinere vinopplevelser med underholdning. Svært mange vinslott åpner sine kjellere for smakinger og besøk denne helgen.

Les mer her: www.marathondumedoc.com  

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende
Ukens drink

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende

Iskaffe er kanskje ikke førstevalget i november, men litt denne kombinasjonen føles nesten som medisin. Viktigst er at den smaker godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende
Ukens drink

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende

Iskaffe er kanskje ikke førstevalget i november, men litt denne kombinasjonen føles nesten som medisin. Viktigst er at den smaker godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her