Verdenstopper til Tromsø

Eivind Hellstrøm er med når 115 av verdens beste kokker kommer til Tromsø i midten av april.
Redaksjonen
27 Mars 2007 - 16:00

Det er en en tredagers sjømatreise langs kysten som står på programmet.
 
- Når restaurantnettverket Relais Gourmands legger sitt årlige fagseminar til Norge sier det mye om posisjonen Norge har som sjømatnasjon. Kokkene tilhører verdens absolutte toppsjikt og setter standarden for tusenvis av restaurant- og hotellkjøkken verden rundt. Nå har vi en unik mulighet til å vise dem hva Norge kan by på av mat fra havet, natur og opplevelser, sier påtroppende markedsdirektør i Eksportutvalget for fisk, Merete Kristiansen i en pressemelding.

200 stjerner
Mandag 16. april lander kokkene i ishavsbyen. Eksportutvalget for fisk og Hurtigruten Group skal sørge for at kokkene fra restaurantene i nettverket med tilsammen 200 stjerner i Guide Michelin får et varig inntrykk av norsk sjømat.
Vakker sjøreise
- Norske mesterkokker, ledet av Bagatelle-sjef Eyvind Hellstrøm vil gå om bord i Kirkenes og benytte de to dagene det tar til Tromsø sammen med våre folk som en forberedelse for å lage fantastisk norsk sjømat, forteller en stolt produktutviklingssjef i Hurtigruten, Vebjørn Jacobsen.

- For oss er dette en fantastisk mulighet til å få fram den uslåelige kombinasjonen sjømat og reiseliv. Våre gjester, uansett om det er stjernekokker eller turister, forventer topp produkter hos oss og da er norsk sjømat et viktig element, forteller Jacobsen.

Fantastisk
- Norge er blitt kjent internasjonalt for gode prestasjoner på kokkesiden. Vi har flere verdensmestere i kokkekunst. Men ikke minst er Norge kjent ute i verden for fantastiske sjømatprodukter. Dette skaper en nysgjerrighet blant kokker ute i verden. De ønsker å komme hit for å bli inspirert og for å lære mer. Dette gir store muligheter for norsk sjømat. Gjennom å gi kokkene fra Relais Gourmands en sterk opplevelse med norsk natur og norsk sjømat vil nye sjømat- og reiselivsprodukter finne nye veier ut i verden, sier Eyvind Hellstrøm fra Bagatelle.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her