Veronika vant med Hundremeterskogen

Veronika Mørner (21) fra Bergen gjorde rent bord i konkurransen Ung Konditor som gikk av stabelen i Førde i helga. Med sin Hundremeterskog med Ole Brumm og Tigergutt i marsipan, ble hun en soleklar vinner av konkurransen.
Redaksjonen
08 April 2002 - 01:00

-Kjempegøy, sier den bakeglade jenta som til daglig er lærling hos Lie Nilsen i Bergen.

Regionkonkurransen for Vestlandet i Ung Konditor ble arrangert i Førde i helga. Klokken 9 lørdag formiddag gikk startskuddet for de fire deltakerne. Innen klokken 16 skulle de ha laget en 3-etasjes kake, dessertkake, marsipanfigurer og praliner (konfekt). Årets tema var eventyr - et tema som virkelig kan gi fantasien fritt spillerom. Det eneste deltakerne kan ta med seg hjemmefra er kakebunner, ferdig farget marsipan og pynt til dekorasjonen. Resten må gjøres under konkurransen.

Dommerne var soleklar i sin vurdering
-Dette ble en utrolig jevn konkurranse, med unntak av en deltaker som var i en særklasse. Veronika Mørner var desidert best i alle disipliner og var en soleklar vinner av konkurransen, sa hoveddommer Svein Skeiseid fra Haugesund under den høytidelige overrekkelsen i Førde lørdag kveld.

-Dette var utrolig moro. Det var vært en utrolig slitsom dag, men jeg hadde det kjempegøy hele veien. Har ledd masse, men det har vært travelt, sa den dyktige konditorlærlingen til Bakeri.net like etter utdelingen.

-Men hvorfor Hundremeterskogen?
-Siden eventyr var tema for konkurransen, var Ole Brumm og vennene hans i Hundremeterskogen et godt utgangspunkt. Her kunne jeg ha honning i konfekten som vi måtte lage, bær på kakene og eventyrfigurer i marsipan. Jeg har jobbet en stund med ideene rundt og har prøvd å knytte alt opp til elementer som hører hjemme i eventyrene fra Hundremeterskogen.

-Er kakene like gode som de ser ut?
-Har ikke peiling! Har ikke smakt en bit under hele prosessen. Ikke har jeg hatt tid til å spise noe annet heller, men dommerne har smakt, så helt ille kunne det vel ikke være.

-Jeg vil også få lov til å takke min arbeidsgiver Lie Nilsen i Bergen som har støttet veldig godt opp hele veien. Det ligger mye trening bak og mange sene kveldstimer på bakeriet. Jeg fikk til og med låne sjefens bil for å kjøre til Førde, sier en glad jente til Bakeri.net som allerede nå gleder seg til å delta på NM i Ung Konditor som går av stabelen under Matfestivalen i Ålesund i slutten av august, men da med nytt tema og nye kreasjoner.

Kilde og foto: Bakeri.net

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag noen nye spennende retter med rakefisk
Guide
Oppskrifter med rakefisk

Lag noen nye spennende retter med rakefisk

Av og til blir tradisjonsrike matretter enda bedre når du serverer dem på nye måter. Prøv noen nye oppskrifter med rakefisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme
Dagens rett
Elgstek med viltsaus

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme

Elgstek med viltsaus er noe av det beste vi har av mattradisjoner. Her har du oppskrift på en skikkelig festrett.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en rimelig og riktig velsmakende festrett med fisk
Dagens rett

Slik lager du en rimelig og riktig velsmakende festrett med fisk

Den innebærer andre lett tilgjengelige råvarer, er rask og lage, og kan brukes både som forrett og hovedrett.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Bloody Maria er skremmende god - perfekt til halloween
Ukens drink

Bloody Maria er skremmende god - perfekt til halloween

Med halloween kommer også Bloody Mary, eller Bloody Maria som er navnet på versjonen med tequila i stedet for vodka.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag noen nye spennende retter med rakefisk
Guide
Oppskrifter med rakefisk

Lag noen nye spennende retter med rakefisk

Av og til blir tradisjonsrike matretter enda bedre når du serverer dem på nye måter. Prøv noen nye oppskrifter med rakefisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme
Dagens rett
Elgstek med viltsaus

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme

Elgstek med viltsaus er noe av det beste vi har av mattradisjoner. Her har du oppskrift på en skikkelig festrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fredagsbiffen lages av elg
Dagens rett
Elgbiff med bacon og appelsinsaus

Den beste fredagsbiffen lages av elg

Tilgangen på godt elgkjøtt er fortsatt på høyden. I alle fall for den som har sikret seg et slakt. Hva med en elgbiff i kveld?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en rimelig og riktig velsmakende festrett med fisk
Dagens rett

Slik lager du en rimelig og riktig velsmakende festrett med fisk

Den innebærer andre lett tilgjengelige råvarer, er rask og lage, og kan brukes både som forrett og hovedrett.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her