Vil bygge i Kongsberg

Petter Stordalen vil ta Kongsberg by inn i fremtiden.

Det skal han gjøre ved å bygge et teknohotell.
 
Stordalen eier som kjent hotellkjeden Choice, og er allerede engasjert i Quality Hotel Grand Kongsberg.
 
Nå har han planer om å bygge et tretten etasjer høyt hotell sammen med eierne av Grand Hotel.
 
Høyteknologisk
- Det nye hotellet skal være glass, stål og aluminium. Det skal være en high tech-følelse bare å gå inn der, sier Stordalen.
 
Han bruker sitt nye hotell i Trondheim som eksempel. Der er det kaffebar i første etasje og femten datamaskiner med internettilkobling i frokostsalen.
 
- Alle mente at pc-ene aldri ville bli brukt. Men gjett hva som blir opptatt aller først hver morgen? Folk vil surfe på nettet mens de spiser frokost. De sitter foran pc-en og spiser frokost mens de sjekker mailen og nettavisene. Det må vi forholde oss til, sier Stordalen.
 
Kaffebar
Han ser for seg et hotell med en ekstern kaffebardriver i første etasje. I tillegg må det gå an å kjøpe mat til å ta med ut av hotellet.
 
- Det må også være sånn at man kan betale via nettet. Dermed blir resepsjonistene bare noen som sier hei når du kommer og ha det når du går. Følelsen i hotellopplevelsen er viktig. Det er ikke lenge før vi bestiller og gjør alt via nettet. Fremtiden er ikke langt unna, og det er utrolig spennende, sier Stordalen til Laagendalsposten.
 
Ikke redd
Stordalen har for tiden 4 000 nye hotellrom under prosjektering og bygging, og ønsker å være med på å sette Kongsberg på kartet som en high tech-by.
 
Stordalen lar seg heller ikke skremme av finanskrisen.
 
- Det kommer til å bli tøffere tider, men i Choice-kjeden løser vi alt der problemet er, sier Stordalen.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen