Vil danke ut Gladmatfestivalen

Bergen ønsker å lage landets største matfest. Den nye rivalen kaller Gladmatfestivalen et sirkus og ønsker ikke å legge seg på samme nivå.
Redaksjonen
07 Januar 2010 - 16:41

På tirsdag ble det kjent at Bergen planlegger en ny matfestival med arbeidstittelen «Bergen Matfest». Arbeidsgruppen til festivalen er satt og består av representanter fra Fylkesmannen, Hordaland fylkeskommune og Bergen kommune, samt diverse interesseorganisasjoner innen mat- og reiselivsbransjen. Det skriver www.rogalandsavis.no.

- Gladmatfestivalen har endret seg drastisk de siste årene og har nærmest blitt et sirkus. Vi kommer ikke til å legge oss på samme nivå, sier Gunnar Nagell Dahl fra Fylkesmannen i Hordaland til avisen.

Nagell Dahl forklarer at festivalen vil gå over lengre tid, og at den vil involvere flere aktører, som fiskerinæringen og restaurantnæringen.

- Vi ønsker hovedsaklig og gi bergensere og besøkende matopplevelser og kunnskap om mat, sier han.

Blir større
Gladmat-sjef Heidi Netland Berge er ikke bekymret for konkurranse.
- Vi har holdt på i flere år og har selvfølgelig blitt større, men kjernen er der fortsatt, sier hun til Rogalands Avis.

Netland Berge stiller seg uforstående til at Gladmatfestivalen blir kalt for et sirkus.
- Kaller han oss for et sirkus, får det stå for hans regning, sier hun.

Positiv innstilt
Til tross for å bli kalt sirkus ønsker Netland Berge storebror lykke til.
- Vi er positive til nye og andre matfestivaler i landet. Det skaper en utvikling for matnæringen og øker matinteressen blant folket, sier Netland Berge.
Men Gladmat-sjefen lurer likevel på hva de skal bli størst på.

- Er det areal, publikum eller antall utstillere de skal bli størst på, spør Netland Berge.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med kveitecarpaccio til forrett er suksessen sikret
Dagens rett

Med kveitecarpaccio til forrett er suksessen sikret

Den er utrolig lettlaget og umulig å ikke like.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Helgrillet entrecôte er grillsesongens høydepunkt
Dagens rett

Helgrillet entrecôte er grillsesongens høydepunkt

Inviter til et skikkelig festmåltid og server det saftigste, møreste kjøtt rett fra grillen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En jordbærmartini har selve essensen av sommer - godt hjulpet av litt vanilje
Ukens drink

En jordbærmartini har selve essensen av sommer - godt hjulpet av litt vanilje

Røde og fristende ligger de i butikken - friske jordbær er også en utrolig base for denne herlige martinien

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Sommerens beste dessert lager du på grillen
Ukens kake

Sommerens beste dessert lager du på grillen

Smuldrepai og dine favoritter blant sommerens bær får følge av en kaldrørt vaniljekrem - også den hjemmelaget.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med kveitecarpaccio til forrett er suksessen sikret
Dagens rett

Med kveitecarpaccio til forrett er suksessen sikret

Den er utrolig lettlaget og umulig å ikke like.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Helgrillet entrecôte er grillsesongens høydepunkt
Dagens rett

Helgrillet entrecôte er grillsesongens høydepunkt

Inviter til et skikkelig festmåltid og server det saftigste, møreste kjøtt rett fra grillen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol
+
Godbiter i pollisten

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol

Den holder bare 12 prosent alkohol og finnes som en überkul usvovlet utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris
+
Ukens vin

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris

Med 12,5 prosent alkohol og under 3 gram restsukker samt fravær av smør og toast er denne vinen rustet til kamp - og til en pris som er lavere enn hos produsenten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gi kotelettene en italiensk vri
Dagens rett
Koteletter og pasta med oliven og kapers

Gi kotelettene en italiensk vri

Det er ikke så mye som skal til for å gjøre svinekoteletter til et festmåltid - og det midt i uka. Følg denne enkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En jordbærmartini har selve essensen av sommer - godt hjulpet av litt vanilje
Ukens drink

En jordbærmartini har selve essensen av sommer - godt hjulpet av litt vanilje

Røde og fristende ligger de i butikken - friske jordbær er også en utrolig base for denne herlige martinien

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her