Vil danke ut Gladmatfestivalen

Bergen ønsker å lage landets største matfest. Den nye rivalen kaller Gladmatfestivalen et sirkus og ønsker ikke å legge seg på samme nivå.

På tirsdag ble det kjent at Bergen planlegger en ny matfestival med arbeidstittelen «Bergen Matfest». Arbeidsgruppen til festivalen er satt og består av representanter fra Fylkesmannen, Hordaland fylkeskommune og Bergen kommune, samt diverse interesseorganisasjoner innen mat- og reiselivsbransjen. Det skriver www.rogalandsavis.no .

- Gladmatfestivalen har endret seg drastisk de siste årene og har nærmest blitt et sirkus. Vi kommer ikke til å legge oss på samme nivå, sier Gunnar Nagell Dahl fra Fylkesmannen i Hordaland til avisen.

Nagell Dahl forklarer at festivalen vil gå over lengre tid, og at den vil involvere flere aktører, som fiskerinæringen og restaurantnæringen.

- Vi ønsker hovedsaklig og gi bergensere og besøkende matopplevelser og kunnskap om mat, sier han.

Blir større
Gladmat-sjef Heidi Netland Berge er ikke bekymret for konkurranse.
- Vi har holdt på i flere år og har selvfølgelig blitt større, men kjernen er der fortsatt, sier hun til Rogalands Avis.

Netland Berge stiller seg uforstående til at Gladmatfestivalen blir kalt for et sirkus.
- Kaller han oss for et sirkus, får det stå for hans regning, sier hun.

Positiv innstilt
Til tross for å bli kalt sirkus ønsker Netland Berge storebror lykke til.
- Vi er positive til nye og andre matfestivaler i landet. Det skaper en utvikling for matnæringen og øker matinteressen blant folket, sier Netland Berge.
Men Gladmat-sjefen lurer likevel på hva de skal bli størst på.

- Er det areal, publikum eller antall utstillere de skal bli størst på, spør Netland Berge.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen