Vil forføre Frankrike med Brooklyn-øl

Vil forføre Frankrike med Brooklyn-øl

Brooklyn Brewery satser i «prippent» marked.

Bare italienerne drikker mindre øl enn franskmennene i Europa. Det har ført til at de fleste amerikanske beilerne har holdt seg på trygg avstand, bare Budweiser kan skryte av å ha kommet forbi «first base».

Likevel utgjør det samlede ølmarkedet over 15 milliarder kroner. Og trenden går i retning av økt popularitet for mikrobryggerier, større betalingsvilje for kvalitetsvarer og høyere forbruk av øl blant landets yngre innbyggere.

LES OGSÅ: Ølets Oscar til Nøgne Ø

Det er her Brooklyn Brewery ser en åpning. Bryggeriet skal gjøre sine hoser grønne gjennom små øldrypp i utvalgte barer, hvor både betjening og klientell har høy kunnskap og er åpne for nye smaker. I tillegg håper de på at Frankrikes unge hipstere kjøper hele “Brooklyn-pakka”.

- Det gjelder å holde fokus over tid, sier direktør Eric Ottaway i Brooklyn Brewery til New York Times.

Brooklyn Brewery selger allerede øl i 17 land, og Sverige er største importør. Eksporten står for cirka 20 prosent av det årlige salget verdt 50 millioner dollar.

LES OGSÅ: Norsk på poltoppen

Forsiden akkurat nå

Kurs om franske viner i Oslo 14. februar

Lær om Frankrikes fantastiske viner av Master of Wine, Mai Tjemsland

Franske viner slutter aldri å imponere. En av Norges fremste vineksperter og Master of Wine, Mai Tjemsland, lærer deg det du trenger å vite om dette spennende vinlandet. Les hele saken

Matkurs og middag med Trond Moi

Bli med på en helaften med mesterkokken Trond Moi

Mesterkokken Trond Moi, kjent fra utallige tv-programmer, byr på en fabelaktig aften hvor du i tillegg til å bli servert hans fem-retters favorittmeny får en inngående demonstrasjon i hvordan han lager sine forskjellige favorittretter. Les hele saken

Til toppen