Vil ha alternativ julemat

Bodø-kokken Espen Moe mener folk i byen har blitt mer kontinentale i matfatet når de stiller på julebord.
Redaksjonen
18 November 2008 - 16:00

- Det er jo fortsatt noen som ønsker tradisjonell julemat som lutefisk, ribbe og pinnekjøtt, men vi merker også at matvanene på julebord er noe endret. På Svendgårds er det fortsatt mange som etterspør lutefisk, men de som kommer til LystPå bestiller gjerne tapas eller sushi til sine julebord. Mitt inntrykk er at folk går mer bort fra den tradisjonelle julematen, og har blitt mer kontinentale i sine matvaner, sier Espen Moe til an.no.
 
Moe er med på å drive både Svendgårds og LystPå i Bodø.
 
Ikke enig
Men driftssjefen på Blix, Martin Fagermo, er ikke helt enig.
 
- Noen etterspør riktig nok alternativ mat som tapas og mat fra texmexbuffeten hos vår catering, men det er ikke noen økning der i forhold til tidligere. På julebordene vil flestparten fortsatt ha tradisjonell julemat, og spesielt da lutefisk, sier Fagermo.
 
Selv om restaurantene begynner å bli fylles opp i julebordsesongen, er Espen Moe spent på hvordan finanskrisen virker inn.
 
Legger grunnlaget
- For oss er julebordsesongen med på å legge grunnlaget for driften resten av året, og av den totale omsetningen i løpet av et år kommer rundt en tredjedel av det på denne tiden av året. I år er vi spent på hvordan finanskrisen virker inn lokalt. Kanskje blir det slik at de som tidligere har reist utenbys for å arrangere julebord, holder seg i byen i år, undrer Moe.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her