Vil ha to stjerner på Aker Brygge

Terje Ness og Rune Pal har Michelin-ambisjoner med nytt konsept.

Eiendomsselskapet Norwegian Property planlegger sammen med stjernekokkene Terje Ness og Rune Pal å etablere Norges beste og mest eksklusive restaurant på Aker Brygge i Oslo.

Best i Norge
Målsetningen er at den nye restauranten i løpet av kort tid skal bli landets eneste gourmetrestaurant med to stjerner i den ettertraktede Michelin-guiden. Stjernerestauranten skal åpnes etter sommerferien i 2011, skriver Norwegian Property i en pressemelding.

- Restauranten er en viktig del av våre planer for en omfattende modernisering og opprustning av Aker Brygge. Vi er meget godt fornøyd med å ha fått med oss to av Norges aller mest anerkjente kokker i dette spennende prosjektet, sier Olav Line, konsernsjef i Norwegian Property.

- Gourmetrestauranten blir selve flaggskipet i det nye restaurantkomplekset. Den skal være Norges beste og mest eksklusive restaurant, og målgruppen er kjøpesterke nordmenn og utlendinger. Tilbudet blir dog bredt og det vil finnes noe for alle i det nye restauranthuset, opplyser Terje Ness og Rune Pal.

To etasjer med utsikt
Det nye restaurantkomplekset på Aker Brygge vil ha til sammen 400 sitteplasser inne fordelt på tre avdelinger. I tillegg kommer 250 sitteplasser utendørs.

Restauranten vil være på 1000 kvadratmeter over to etasjer. Den skal ligge på den såkalte Tingvalla-utstikkeren ved Herbern Marina, midt på Aker Brygges attraktive sjøside.

Eksisterende bygninger på denne utstikkeren rives i disse dager for å gjøre plass til den nye restauranten.

Nye eiere
Det er Norwegian Property som står som eiere av det nye restaurantkomplekset på Aker Brygge, mens Ness og Pal skal leie restaurantlokalene og være ansvarlige for driften av disse.

Den nye restauranten vil bestå av en sjømatavdeling med 280 plasser, et asiatisk kjøkken med sushibar med 80 plasser samt en gourmetavdeling med 40 plasser som vil ligge på en mezzanin i andre etasje.

De to anerkjente kokkene vil være ansvarlige for kjøkkenet på gourmetrestauranten. I tillegg planlegges det å ansette ytterligere en erfaren kjøkkensjef som skal ha det daglige ansvaret for de to andre restaurantavdelingene.

Terje Ness og Rune Pal driver fra før restaurantene Brasserie Blanche i Homansbyen, Alfred på Nobel Fredssenter, Oro Bar (Bib Gourmand i Guide Michelin) og Oro Restaurant (tre bestikk i Guide Michelin) samt Haga Restaurant i Bærum (én stjerne i Guide Michelin).
 
I tillegg er de medeiere i Cru vin og kjøkken (ett bestikk i Guide Michelin).
 
Foto: Restaurant Oro, Aker Brygge, illustrasjonsfoto og collage Apéritif

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen