Vil linefange torsk og hyse

Domstein søker om miljøsertifisering av norsk linefanget torsk og hyse. Det sikrer fornuftig forvaltning av råvarer.

Domstein Fish har i samarbeid med Ervik Havfiske og ti norske banklinebåter søkt om miljøsertifisering hos Marine Stewardship Council (MSC) av gruppens fiske etter norsk nordatlantisk torsk og hyse.
 
Det er inngått avtale med det uavhengige selskapet Moody Marine om å gjennomføre nødvendige undersøkelser. Denne prosessen forventes å ta ett år.
 
I forkant
- Domstein ønsker å ligge i forkant av utviklingen når det gjelder å sikre bærekraftig forvaltning og utnyttelse av fiskeressursene. Miljømerking er i dag en forutsetning for tilstedeværelse i mange markeder. Norsk fiskeriforvaltning er trolig den beste i verden. Alle norske fiskeprodukter burde derfor være miljømerket. Når dette ikke synes å være mulig, har vi og våre samarbeidspartnere valgt å starte prosessen på egen hånd, sier administrerende direktør Rolf Domstein til selskapets hjemmeside.
 
Spennende
Administrerende direktør Geir Solvåg i Ervik Havfiske sier at det er en spennende utfordring for de samarbeidende rederiene å bli de første i Norge som kan levere miljøsertifisert torsk og hyse. Linefiske er en selektiv fangstmetode som tar spesielt vare på miljøet.
 
- Det er en meget interessant nyhet at to av de mest populære fiskeslagene i Europa nå kommer inn i MSC-programmet. Markedet etterspør uavhengig dokumentasjon for bærekraftig sjømat, og vi tror at beslutningen om å søke MSC-sertifisering vil bidra til stor verdiskapning for fiskerinæringen, sier administrerende direktør Rubert Howes i MSC.
 
Størst i Norge
Domstein er et ledende fiskeri- og fiskeprodusentselskap med virksomheter i Norge, Sverige og Danmark. Domstein eier 50% av Ervik Havfiske, som er det største banklinerederiet i Norge med 15 fiskefartøyer. Ervik Havfiske har en totaltfangst på 12 000 tonn rund fisk, herav 7 000 tonn torsk og hyse.
 
The Marine Stewardship Council driver verdens ledende uavhengige sertifiseringsprogram for bærekraftig fiske. Til nå er 22 fiskeri sertifisert, og det nordatlantiske torske- og hysefisket vil bli det 25. og 26. fiskeriet som blir vurdert. I tillegg er 20 til 30 fiskerier under vurdering.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen