Vin og viltaften

Christer Berens og Rune Pal tar deg med inn i viltvinens og viltkjøttets verden. Du får smake i alt åtte klassiske Rhône-viner til en verdi av nesten 1500 kroner i tillegg til en femretters meny.
Redaksjonen
15 Februar 2000 - 14:21

Den klassiske regionen for viltviner er og blir Rhône. Hvorfor det er slik, vil Christer Berens gi en grundig innføring i samtidig som du får en spennende rundreise i Rhône-dalen og dens mange ulike vintyper. Som vanlig er i Apéritifs vinseminarer, får du mulighet til å smake viner så vel uten som til maten. Rune Pal forteller om hva som kjennetegner de forskjellige typene viltkjøtt og hvilke krav de stiller de vinfølget.
Mandag 24. januar kl. 18.30, kr 780
 
Vinsmaking:
Côtes-du-Rhône 1996 Vidal Fleury
(Kr 100,60, 13084, basis)
Château Segriès 1997 Lirac
(Kr 124,90, 31335, bestilling)
Saint-Joseph La Treille 1995 Domaine Collonge
(Kr 143,20, 32633, bestilling)
Hermitage La Sizéranne 1990 Chapoutier
(ca pris London kr 400, egen kjeller)
 
Meny
Château Campuget blanc 1998 Costières de Nîmes
(Kr 109,90, 30327, bestilling)
Foie Gras-terrine med andeconfit og gulrøtter Vichy
Châteauneuf-du-Pape 1995 Château la Nerthe
(Kr 208,10, 11011, basis)
Kalveskank med nyre og brissel servert med rødvinpeppersaus
Côte Rotie Brune et Blonde1996 Guigal
(Kr 285,90, 32316, bestilling)
Farsert skogsdue med kremstuede skorsonerrøtter og viltsjy
Crozes Hermitage Silène 1998 Chave/Moestue
(Kr 109,90, 31675, bestilling)
Oster
Petits fours
 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik velger du drikke til juledesserten
Julemat
Drikke til juledesserten

Slik velger du drikke til juledesserten

Vi tøyser ikke med de søte juletradisjonene, derfor blir det også veldig klassisk i glasset.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her