Vin-renessanse på St. Hanshaugen

Vin-renessanse på St. Hanshaugen

Enoteca åpner restaurant og vinbar på haugen.

Folkene bak Enoteca tar med seg elleve års erfaring fra Bygdøy Allé når de åpner italiensk restaurant og vinbar i de gamle lokalene til Collets Café, skriver nattogdag.no.

Gulvene var nyslipt, mens vegger og tak hadde fått ny maling da sjefen Christopher Sigval Westberg åpnet dørene for de første gjenstene 18. februar.

LES OGSÅ: Torres går for sprudlende fortjeneste

De siste årene har det dukket mange mikrobryggerier og nye barer som serverer flere titalls typer øl, mens vinbarene kan telles på en hånd.

– Vi kommer også til å ha øl, italiensk øl, men fokuset kommer til å ligge på italiensk vin og mat. Utfordringen blir å se om folk som bor her kommer til å gå over til å drikke vin ute. Det ble nok servert mye øl da stedet het Collets Café, sier Westberg.

LES OGSÅ: Vinskole kopierte konkurrentens søknad

Enoteca Collets Gate skal på mange måter bli en blåkopi av den i Bygdøy Allé, men med litt færre typer vin på kartet enn på Frogner.

På kjøkkenet skal det samarbeides med Dag Tjersland fra Restaurant Baltazar, og det blir også mulighet til å bestille takeaway.

Forsiden akkurat nå

Vinkurs: Vin fra California

Lær alt om hvorfor californiske viner er så populære nå. Master of Wine, Mai Tjemsland tar deg med på en smaksrunde

Vin fra California er i vinden som aldri før. Det er ikke rart når kvaliteten er så høy, prisene så gunstige og variasjonen så stor. Bli med Master of Wine, Mai Tjemsland, på en rundtur blant disse fantastiske vinene. Les hele saken

Til toppen