Vinskole kopierte konkurrentens søknad

Vinskole kopierte konkurrentens søknad

- Vi opplever det som et tyveri, sier Norsk Vinfagskole, som fant store deler av sin egen søknad i Norsk Sommelier Utdannelses søknad om å bli fagskole.
19 Februar 2013 - 15:21

Ved en tilfeldighet fikk Norsk Vinfagskole, Norges eneste godkjente fagskole innenfor sitt felt, vite at Norsk Sommelier Utdannelse (NSU) også hadde søkt om å få bli fagskole. Skolen bestemte seg for å kikke konkurrenten i kortene.

- Vi fant igjen hele søknaden vår: teksten, figurene og skjemaene. Over 90 prosent var klipp og lim fra vår søknad fra 2010. Dette er en beskrivelse av produktet vårt på over 130 sider som vi har lagt veldig mye jobb i, sier styreleder Robert Jørgensen til Aftenposten.

LES OGSÅ: NM-seier til Liora

- Vi opplever det som et tyveri. Det er overraskende at en skole kan få godkjenning etter å ha kopiert vårt produkt.
Skolen tok kontakt med statlige NOKUT (Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen), som godkjenner utdanninger. Der ville de ikke gjøre noe med saken.

- Dette faller utenfor vårt ansvarsområde. Mange søknader er veldig like og mange har et tett samarbeid, sier assisterende avdelingsdirektør Bjørn R. Stensby i NOKUT. Han sier til Aftenposten at slike søknader er offentlige, og at det ikke er kvalitetsmessig problem for NOKUT om en søknad ligner en annen fra en tilsvarende utdanning.

LES OGSÅ: Beste unge sommelier fra Tango

Skolen som beskyldes for plagiat har nå trukket sin søknad om å bli fagskole.

- Etter å ha mottatt brev fra Norsk Vinfagskoles advokat har vi trukket vår søknad for ikke å skape konflikt i vårt lille miljø. Det er en fornuftig og grei måte å avklare dette på som er til beste for alle parter, sier daglig leder ved Norsk Sommelier Utdannelse Ken Engebretsen til Aftenposten.

En status som fagutdanning ville gitt skolen flere fordeler. Blant annet får studentene da rett til støtte fra Lånekassen.

Norsk Sommerlier Utdannelse har holdt på siden 2002. Utdanningen har 69 elever, fordelt på to skoler i Oslo og Trondheim.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her