Vin & Sprit kjøpes av Arcus?

Det svenske storkonsernet som i disse dager overtar Amundsen, legges ut for salg.
Redaksjonen
16 Januar 2007 - 12:38

Det er den nye svenske regjeringen som skal avhandle en rekke stateide bedrifter, deriblant Vin & Sprit.
 
Arcus nevnes som en av interessentene gjennom sine svenske eiere Ratos, melder Just-drinks.com.

Uten Absolut
Et av Vin & Sprits største varemerker, Absolut, vil dog ikke bli solgt som en del av moderkonsernet, men vil bli lagt ut for slag på egenhånd. Absolut markerte en milepæl i 2006 da de for første gang i historien passerte en produksjon på 100 millioner flasker vodka.
 
Selskapet er også godt kjent for sin brede og oppfinnsomme markedsføring som har vært en av faktorene for suksessen.

Store aktører
I følge Senior investment manager Leif Johanson i Ratos, ønsker Arcus et større fokus på, og utvikling av, lokale merkevarer. Et salg av Vin & Sprit uten Absolut passer således meget godt inn i disse planene, der Arcus kan overta så vel deres vinavdeling som grossistleddet.
 
Arcus har i løpet av det siste året styrket sin stilling på det svenske markedet gjennom høstens oppkjøp av Vingruppen i Norden AB.

Store i Norge
Vin & Sprit overtar i disse dager den norske importøren Amundsen, etter å tidligere ha innehatt et eierskap på 50 %.
 
Amundsen er i dag Norges tredje største vin- og brennevisleverandør etter Arcus og Ekjord, og etter konsolideringen av Foster-gruppens portefølje til én aktør (Vin & Sprit) på det Nordiske markedet vil deres omsetning øke betraktelig.
 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her