Drikke
Vinkurs 2. september i Oslo - Chablis- og cognacmiddag på Onda

Vinkurs 2. september i Oslo - Chablis- og cognacmiddag på Onda

Opplev Chablis og Cognac på sitt beste med en utsøkt fisk- og skalldyrsmiddag på topprestauranten Onda Sea.
Redaksjonen
21 August 2012 - 16:01

Få vinområder er så sagnomsuste som Chablis, og i hjertet av dette berømte distriktet finner du et av de mest anerkjente husene i området, Laroche.

Gjennom en spesialkomponert fireretters fisk- og skalldyrsmeny, satt opp av kjøkkensjefen Jonathan Howell ved topprestauranten Onda Sea, vil du selv oppleve mat og vin i perfekt harmoni.

Vi serverer hele syv chabliser i verdensklasse til den flotte menyen og avslutter med en ikke mindre elegant cognac fra det legendariske huset A.E. Dor.

Under middagen vil du også kunne møte en nybakt Norgesmester fra årets NM i østersåpning som arrangeres tidligere på dagen.

Gå ikke glipp av denne spennende middagen

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

Chablis på sitt ypperste og flere grand cru

Denne kvelden får vi besøk av Brice Camelin fra det berømte vinhuset Laroche som tar oss med gjennnom Chablis' historie og særegenheter.

Du får også selv gjennom syv ulike viner smake de mange uttrykkene chablis kan ha og hvordan vinen forandrer seg når man nyter den til maten.

Til hovedretten og ostene får du smake husets toppviner i det vi serverer tre unike grand cru chabliser; Les Blanchots, Les Clos og ikke minst deres elegante Réserve de l'Obédience!

For å avslutte helaftenen serverer vi også en herlig cognac fra det renommerte huset A.E. Dor, nemlig deres A.E. Dor X.O. Vieille Fine Champagne.

Kjøkkensjefen ved topprestauranten Onda Sea har satt opp en spesialkomponert meny som passer perfekt til de elegante vinene. Denne kvelden får du selv oppleve mat og vin i harmoni.

Foredraget holdes på engelsk.

 • FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="laroche">Les mer om Laroche her

Ta med gode venner på denne enestående middagen - meld deg på i dag. 

 

Denne kvelden får du servert følgende viner:

Laroche Chablis Grand Cru Réserve de l'Obédience 2007 (59977)

• A.E. Dor X.O. Vieille Fine Champagne, kr 899,90 (lanseres i september 2012)

Vi tar forbehold om enkelte endringer i menyen og de oppsatte vinene

(klikk)

Tid: Søndag 2. september 2012 kl. 19.00 - 23.00
Pris: kroner 995,- pr. person
Sted: Onda Sea, Stranden 30, 0250 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på middagen, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 26.08.12 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
Spørsmål? Send en mail.

Kvalitet siden 1850 og revolusjonær

I dag er det Michel Laroche, femte generasjon av familien, som drifter vingården.
 
Allerede i 1967 gikk han som 21-åring inn i bedriften, og gjennom et utrettelig arbeid og en urokkelig lidenskap for vinmakerkunsten har han bragt huset opp til toppklassen innen Chablis.
 
Michel Laroche mener lidenskapelig og bestemt at den beste vinen bare kan lages ved bruk av de beste druene som finnes.

Han jobber i takt med naturen, oppmuntrer lav avkastning og naturlig økologi til å produsere moden frukt som er karakteristisk for vingården.

De mest mulig varsomme metodene er brukt i vinfremstillingen hos Laroche for å beskytte vinens naturlige karakter.
 
Michel Laroche har også gått i bresjen for innføringen av skrukorker på alle kvaliteter av sine viner, og var den første som lanserte selv lagringsviner med skrukork.
 

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer
+

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer

På Bar Amour kombinerer Carlos de Medeiros norske råvarer med portugisiske innslag i en fine dining-setting. Det gjelder også drikkemenyen. Det ga en Michelin-stjerne etter ett års drift.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Sake som ikke er sake er den mest spennende nyheten sammen med en fantastisk alkoholfri norsk musserende
+
Tester

Sake som ikke er sake er den mest spennende nyheten sammen med en fantastisk alkoholfri norsk musserende

Januar er måneden hvor du skal teste ut noe melkehvitt i glasset. Eller la deg overraske over hva som er mulig å få til uten alkohol.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Sugen på pannekaker? Prøv den kinesiske varianten jianbing
Dagens rett

Sugen på pannekaker? Prøv den kinesiske varianten jianbing

Denne oppskriften på jianbing er veldig enkel og er bare med grønnsaker. Disse pannekakene kan derfor med fordel serveres til suppe.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå er sesongen for toddy
Ukens drink

Nå er sesongen for toddy

Prøv denne oppskriften for en toddy med ekstra mye smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer
+

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer

På Bar Amour kombinerer Carlos de Medeiros norske råvarer med portugisiske innslag i en fine dining-setting. Det gjelder også drikkemenyen. Det ga en Michelin-stjerne etter ett års drift.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Sake som ikke er sake er den mest spennende nyheten sammen med en fantastisk alkoholfri norsk musserende
+
Tester

Sake som ikke er sake er den mest spennende nyheten sammen med en fantastisk alkoholfri norsk musserende

Januar er måneden hvor du skal teste ut noe melkehvitt i glasset. Eller la deg overraske over hva som er mulig å få til uten alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

I basis fra januar kommer en håndfull gode gamle kjenninger, som denne
+
Tester

I basis fra januar kommer en håndfull gode gamle kjenninger, som denne

Men det er likevel de hvite vinene som stikker av med flest lovord. Og dermed gir hvit januar en ny mening.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Januarnyheter: Champagnesesongen starter nå med mange lekre viner - det beste kjøpet er fra denne karen
+
Tester

Januarnyheter: Champagnesesongen starter nå med mange lekre viner - det beste kjøpet er fra denne karen

Drøyt 800 viner blant januarnyhetene er testet, og det lover godt både for den som ikke helt har klart å slippe champagneglasset og den som trenger påfyll på øverste hylle.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sild og poteter skaper farger og krydder i januarmørket
Dagens rett

Sild og poteter skaper farger og krydder i januarmørket

Sild er en favoritt hos våre gode naboer i øst, og vi har absolutt noe å lære, for både sild og poteter er råvarer som er billige og svært bærekraftige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Sugen på pannekaker? Prøv den kinesiske varianten jianbing
Dagens rett

Sugen på pannekaker? Prøv den kinesiske varianten jianbing

Denne oppskriften på jianbing er veldig enkel og er bare med grønnsaker. Disse pannekakene kan derfor med fordel serveres til suppe.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her