Drikke
Vinkurs 2. september i Oslo - Smak de beste vinene fra mer enn 40 vinhus

Vinkurs 2. september i Oslo - Smak de beste vinene fra mer enn 40 vinhus

Bli med på en unik vinsmaking hvor du kan smake flere hundre viner, oppleve mat og vin i harmoni og møte noen av verdens fremste vinpersonligheter.
Redaksjonen
27 August 2012 - 14:40

Hva er vel bedre enn å lære mer om vin og brennevin enn ved å sette av denne søndagen til et unikt arrangementet hvor du får smake en bredde av viner du sjelden ser maken til?

Denne dagen får vi celebert besøk fra mer enn 40 vinhus fra hele verden, samt at du får muligheten til å smake unik cognac, smake vin til høstes beste delikatesser og overvære NM i østersåpning!

Gå ikke glipp av denne supersmakingen

FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

Stor bredde med flere hundre viner

Sett av denne søndagen til en interessant vinprat med blant annet Allegrini, Masciarelli, Fenocchio, Laroche, Groebe, Castello di Fonterutoli, Arnaldo Caprai, Ogier, Grgich Hills Estate, Schug Winery, Jacques Lurton og mange, mange andre.

Her vil du finne legendariske viner med enorm karakter, side om side med mer hverdagsviner, fra flere av de mest klassiske vinområdene i verden.

I tillegg til å kunne smake flere hundre viner, kan du være lære mer om hvilke viner du kan velge til høstens beste delikatesser slik som skalldyr, vilt og lam.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="vinhus">Les mer om hvem du får møte her (klikk)

Smakfullt og unikt arrangement

Så mange gode viner på ett sted fortjener også like gode glass. Derfor har vi denne gangen inkludert et glass av typen Riedel Vinum Chianti i kursavgiften til dette spesialkurset.
 
Verdien på dette krystallglasset er kr 220,- og det er også ditt til odel og eie etter smakingen!

Arrangementet vil ta form av en åpen smaking med en rekke utstillere, hvor du selv kan velge hvem du vil besøke og hva du vil smake.

Du får også muligheten til å smake de beste viner til skalldyr, vilt og høstens lam.

Under arrangement holdes det også en rekke eksklusive foredrag - påmelding til disse skjer ved oppmøte (begrenset antall plasser).

Ta med din kjære, venner og kolleger på en uforglemmelig kveld.

Kursavgiften dekker:
• Adgang for én person til arrangementet
• Smaksprøver under arrangementet
• Dokumentasjon på vinene som blir presentert
• Ett vinglass fra Riedel til en verdi av kr 220,-.

Last ned hele smakskatalogen her

(klikk)
 
Aldersgrense 20 år.

Tid: Søndag 2. september 2012 kl. 13.00 - 19.00
Pris: kroner 350,- pr. person (inkl. ett vinglass)
Sted: Posthallen Restaurant, Prinsensgate 8, 0152 Oslo.

Påmeldingen er bindende.

Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.

Avbestillingsfrist: 26.08.12 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.

Spørsmål? Send en mail.

Vinsmakingen arrangeres av Vinordia, Arcus Wine Brands og Symposium Wines i samarbeid med Apéritif.

Program søndag 2. september:

kl 13.00 - 19.00 Smakingen er åpen for Apértifs påmeldte og Horeca

kl 14.00 - 17.00 NM i østersåpning

kl 13.30 - 19.00 Diverse foredrag (se under)

FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

Foredrag:

Det blir holdt en rekke spennende foredrag i løpet av arrangementet - påmelding skjer ved  oppmøte:

Kl 13.30 Nytelse uten bekymring - hvordan unngå hodepine av rødvin - Elin Ellan, Arcus Wine Brands

En av tre nordmenn opplever hodepine ved inntak av 1 – 2 glass rødvin. Arcus Wine Brands har utviklet viner med lavt innhold av garvestoff og histamin.

Kl 14.30 Châteauneuf-du-Pape terroir tasting - Sandrine Audegond, Ogier

Vinhuset Ogier har 4 forskjellige viner som dyrkes i hvert sitt jordsmonn i Châteauneuf-du-Pape og som viser hvor mye terroir betyr for vinens karakter. Smak vin fra druer dyrket i jordsmonn av rullestein, leire, kalkstein eller rød jord.

Kl 15.30 Sonoma og Carneros i California - Claudia Schug, Schug Winery

Markedet for amerikansk vin i Norge er økende. Claudia Schug fra Schug Winery/Sonoma County Wineries Association tar oss med til Sonoma og Carneros i California der hun gir oss et innblikk i vinstilene fra området generelt og fra Schug Winery.

Kl 17.00 Where is Bordeaux Going? - Benjamin Lewin, Master of Wine

Vi ser på hvordan Bordeaux har endret seg over årene, dels i form av stil på vinene, dels på hvordan markede har endret seg. Hvordan ser fremtiden for Bordeaux ut?

Kl 18.00 La Rioja Alta - Francisco Corpas

Bli med og smak Rioja-viner på sitt beste sammen med Francisoco Corpas! Du får smake alle vinene La Rioja Alta lager, inkludert de elegante Gran Reserva 890 1981 og Gran Reserva 904 1982.

All påmelding til dagens foredrag skjer ved oppmøte.

FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

Disse vinhusene vil være representert under dette arrangementet*:

• A.E. Dor - Cognac
• Ackerman Laurance - Loire, Frankrike
• Allegrini - Veneto, Toscana, Italia
• Arcus Wine Brands
• Bodegas Julian Chivite - Navarra, Spania
• Casa Girelli - Italia
• Château La Nerthe - Châteauneuf-du-Pape, Frankrike
• Champagne Mailly- Champagne, Frankrike
• Champagne Penet‐Chardonnet - Champagne, Frankrike
• Collection Frithjof Nicolaysen
• Domaine Chatelain - Sancerre, Frankrike
• Domaine Dom. de L'Hérré/ James Wines - Loire/ Côtes de Gascogne, Frankrike
• Espelt - Catalonia, Spania
• Familia Zuccardi - Mendoza, Argentina
• Fencchio - Piemonte, Italia
• Ferdinando Principiano - Piemonte, Italia
• Guiseppe Mascarello - Piemonte, Italia
• Guy Amiot - Burgund, Frankrike
• La Rioja Alta - Rioja, Spania
• Laroche - Chablis, Frankrike, Sør-Afrika
• Les Grands Chais de France - Frankrike
• Masciarelli - Abruzzo, Italia
• Mazzei - Piemonte, Italia
• Mendocino Wine Company - California, USA
• Oakley Wine Agencies (Spanish Steps) - Spania
• Odfjell Vineyards - Chile
• Ogier - Rhône, Frankrike
• Olivier Leflaive - Burgund, Frankrike
• Pommery - Champagne, Frankrike
• Raventos i Blanc - Cava, Spania
• Shug Carneros - California, USA
• Symposium Wines
• Tysk Riesling - forskjellige vinhus
• Vin til lam - forskjellige vinhus
• Vin til skalldyr - forskjellige vinhus
• Vin til vilt - forskjellige vinhus
• Weingut von Winning - Pfalz, Tyskland
• The Wine People - Italia
• Zanni - Piemonte, Italia

* Enkelte utstillere representerer flere vinhus. Oversikten oppdateres med nye vinhus etter hvert som de blir bekreftet. Vi tar forbehold om enkelte endringer i det oppsatte programmet.

FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne eplekaken smaker himmelsk
Ukens kake

Denne eplekaken smaker himmelsk

Selv om du har din favorittoppskrift allerede, må du rett og slett prøve denne eplekaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Enten du er vel gift eller på sjekkern, er det rom for et romantisk måltid på en dag som denne
Dagens rett

Enten du er vel gift eller på sjekkern, er det rom for et romantisk måltid på en dag som denne

Veien til så vel mannens som kvinnens hjerte går via magen. Skal du lykkes i å kapre eller beholde en kjæreste, enten det er han eller hun, er et godt måltid en god investering.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En ultraraffinert amerikaner i Chianti Classico
+
Godbiter i pollisten

En ultraraffinert amerikaner i Chianti Classico

Så vellykket blir det når en amerikaner finner sitt drømmested og kan gjør det motsatte av det han lærte på vinstudiet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Møt Mr Map Man - mannen bak kartverkene over Italias fremste vinområder
+

Møt Mr Map Man - mannen bak kartverkene over Italias fremste vinområder

Alessandro Masnaghetti er berømt over hele vinverdenen for sine vinkart og sitt uhyre detaljerte arbeid for å kartlegge italienske vinområder. Sist ut er Chianti Classico.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne eplekaken smaker himmelsk
Ukens kake

Denne eplekaken smaker himmelsk

Selv om du har din favorittoppskrift allerede, må du rett og slett prøve denne eplekaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Enten du er vel gift eller på sjekkern, er det rom for et romantisk måltid på en dag som denne
Dagens rett

Enten du er vel gift eller på sjekkern, er det rom for et romantisk måltid på en dag som denne

Veien til så vel mannens som kvinnens hjerte går via magen. Skal du lykkes i å kapre eller beholde en kjæreste, enten det er han eller hun, er et godt måltid en god investering.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Maqluba er Midtøstens svar på paella - kanskje bare enda bedre
Dagens rett

Maqluba er Midtøstens svar på paella - kanskje bare enda bedre

For den er i god Midtøsten-tradisjon veldig aromatisk med mye krydder, men ikke sterk i vanlig forstand.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Når du ostegratinerer fiskemiddagen, blir det brede smil rundt middagsbordet
Dagens rett

Når du ostegratinerer fiskemiddagen, blir det brede smil rundt middagsbordet

Selv om du til tider kanskje har knapt med tid til matlaging, har du alltid tid til denne retten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak hundrevis av viner på Rieslingmessen 2024
Matkurs og vinkurs
Vinmesse 07. mai i Oslo

Smak hundrevis av viner på Rieslingmessen 2024

Bli med på en smakfull vinopplevelse hvor du får smake viner fra noen av verdens beste rieslingprodusenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En ultraraffinert amerikaner i Chianti Classico
+
Godbiter i pollisten

En ultraraffinert amerikaner i Chianti Classico

Så vellykket blir det når en amerikaner finner sitt drømmested og kan gjør det motsatte av det han lærte på vinstudiet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her