Drikke
Vinkurs 29. oktober - Smak 10 fantastiske viner fra Marchesi Antinori

Vinkurs 29. oktober - Smak 10 fantastiske viner fra Marchesi Antinori

Opplev noen av Italias beste viner fra et av verdens mest berømte og eldste vinhus, Antinori i Chianti.
Redaksjonen
27 September 2012 - 02:00

Nå som høsten er over oss for fullt kan vi friste med et eksklusivt besøk fra et av Italias mest berømte vinhus, Antinori.

Du får i løpet av kvelden smake noen av Italias beste viner, så ta med kolleger og venner og finn dine italienske høstfavoritter.
 
Smak Italia på sitt beste - meld deg på nå!

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

Kvalitet gjennom 26 generasjoner

Allerede på 1300-tallet begynte familien Antinori å lage vin i Chianti, og de fikk raskt ry på seg som en eksepsjonell kvalitetsprodusent.

I dag regnes huset som et av Italias beste vinhus og det er Marchese Piero Antinori som fører familiens tradisjoner videre sammen med sine tre døtre.

Gjennom kvelden får du en god innføring i Italias beste viner i det vi smaker 10 fabelaktige viner fra elegant musserende til klassisk chianti og vino nobile.

Du får selvfølgelig også smake den mytiske Tignanello, vinen som startet trenden med supertoscanere.

Foredraget holdes på engelsk.

 • FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="antinori">Les mer om Antinori her

Unn deg selv og gode venner en smakfull kveld med Italias beste viner - meld deg på i dag.  

Denne kvelden får du smake følgende viner:

Montenisa Brut (59651)

Muffato Della Sala 2007 (45077)

Vi tar forbehold om enkelte endringer i de oppsatte vinene

(klikk)

Tid: Mandag 29. oktober 2012 kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 445,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 21.10.12 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.

Århundrelang ekspertise

Helt siden 1300-tallet har 26 generasjoner av familien Antinori perfeksjonert vinmakerkunsten, og huset regnes i dag som blant de aller fremste i Italia.

Tross sin lange erfaring med vinproduksjon er Antinori et moderne firma, kjent for evnen til å eksperimentere. Firmaet ledes i dag av Piero Antinori, sammen med sine tre døtre Albiera, Allegra og Alessia.

Familien har i sitt kjerneområde i en rekke eiendommer i Toscana og Umbria, men de har også investert i nye vinmarker i Chile, USA og Ungarn, i tillegg til hus i andre områder av Italia.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

Klassisk ekspertise og nyskapende

Piero Antinori er ikke redd for å gå nye veier for å bedre kvaliteten, og han begynte tidlig å eksperimentere med den tradisjonelle fremstillingen av Chianti-vin.

Allerede i 1971 lanserte Antinori vinen Tignanello, som er starten på det som populært kalles supertoscanere. Ikke mange år senere ble Solaia lansert.
 
Dette var resultat av nye drueblandinger og moderne teknikk. I dag er det de tre kvinnene Albiera, Allegra og Alessia, som er i ferd med å ta over hele firmaet.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

Tignanello

Godset Tignanello er hjem til de renommerte vingårdene Tiganello og Solaia. Vingårdene ligger midt i hjertet av Chianti Classico regionen, mellom Greve og Pesa dalene, 20 kilometer sør for Firenze.

Tignanello, som består av 350 hektar mark, har 147 hektar plantet for vinproduksjon. Vinmarkene er delt inn i små parseller, deriblant den 47 hektar store Tiganello gården som vender mot sør-vest.

Tiganello er nevnt så tidlig som på 1400-tallet som vinprodusent. Sammen med den noe mindre Solaia garden, drar disse vingårdene stor nytte av det spesifikke mikroklimaet og solpåvirkningen. Druene som dyrkes her er i all hovedsak Cabernet Sauvignon og Sangiovese.

Badia a Passignano

Den 215 hektar store vingården ligger i nærheten av Sqambuca Val di Pesa, og har noen av de beste forholdene for dyrking av vindruer i hele Chianti Classicoområdet.

Her finner man et jordsmonn bestående av kalkstein, samt at området ligger mellom 250 og 300 meter over havet.

Området har bidratt til stor grad til Chianti sitt renomé og historiske viktighet, noe vi finner igjen I hundrevis av bøker som priser disse Sangiovese-vingårdene, og som vi finner i Firenze's Archivo di Stato.

I 1983 ble det funnet et flere tusen år gammelt eksemplar av vitis vinifers (vinranke) på vingården, noe som vitner om områdets lange vintradisjoner.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her