Drikke
Vinkurs 29. oktober - Smak 10 fantastiske viner fra Marchesi Antinori

Vinkurs 29. oktober - Smak 10 fantastiske viner fra Marchesi Antinori

Opplev noen av Italias beste viner fra et av verdens mest berømte og eldste vinhus, Antinori i Chianti.
Redaksjonen
27 September 2012 - 03:00

Nå som høsten er over oss for fullt kan vi friste med et eksklusivt besøk fra et av Italias mest berømte vinhus, Antinori.

Du får i løpet av kvelden smake noen av Italias beste viner, så ta med kolleger og venner og finn dine italienske høstfavoritter.
 
Smak Italia på sitt beste - meld deg på nå!

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

Kvalitet gjennom 26 generasjoner

Allerede på 1300-tallet begynte familien Antinori å lage vin i Chianti, og de fikk raskt ry på seg som en eksepsjonell kvalitetsprodusent.

I dag regnes huset som et av Italias beste vinhus og det er Marchese Piero Antinori som fører familiens tradisjoner videre sammen med sine tre døtre.

Gjennom kvelden får du en god innføring i Italias beste viner i det vi smaker 10 fabelaktige viner fra elegant musserende til klassisk chianti og vino nobile.

Du får selvfølgelig også smake den mytiske Tignanello, vinen som startet trenden med supertoscanere.

Foredraget holdes på engelsk.

 • FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="antinori">Les mer om Antinori her

Unn deg selv og gode venner en smakfull kveld med Italias beste viner - meld deg på i dag.  

Denne kvelden får du smake følgende viner:

Montenisa Brut (59651)

Muffato Della Sala 2007 (45077)

Vi tar forbehold om enkelte endringer i de oppsatte vinene

(klikk)

Tid: Mandag 29. oktober 2012 kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 445,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 21.10.12 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.

Århundrelang ekspertise

Helt siden 1300-tallet har 26 generasjoner av familien Antinori perfeksjonert vinmakerkunsten, og huset regnes i dag som blant de aller fremste i Italia.

Tross sin lange erfaring med vinproduksjon er Antinori et moderne firma, kjent for evnen til å eksperimentere. Firmaet ledes i dag av Piero Antinori, sammen med sine tre døtre Albiera, Allegra og Alessia.

Familien har i sitt kjerneområde i en rekke eiendommer i Toscana og Umbria, men de har også investert i nye vinmarker i Chile, USA og Ungarn, i tillegg til hus i andre områder av Italia.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

Klassisk ekspertise og nyskapende

Piero Antinori er ikke redd for å gå nye veier for å bedre kvaliteten, og han begynte tidlig å eksperimentere med den tradisjonelle fremstillingen av Chianti-vin.

Allerede i 1971 lanserte Antinori vinen Tignanello, som er starten på det som populært kalles supertoscanere. Ikke mange år senere ble Solaia lansert.
 
Dette var resultat av nye drueblandinger og moderne teknikk. I dag er det de tre kvinnene Albiera, Allegra og Alessia, som er i ferd med å ta over hele firmaet.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

Tignanello

Godset Tignanello er hjem til de renommerte vingårdene Tiganello og Solaia. Vingårdene ligger midt i hjertet av Chianti Classico regionen, mellom Greve og Pesa dalene, 20 kilometer sør for Firenze.

Tignanello, som består av 350 hektar mark, har 147 hektar plantet for vinproduksjon. Vinmarkene er delt inn i små parseller, deriblant den 47 hektar store Tiganello gården som vender mot sør-vest.

Tiganello er nevnt så tidlig som på 1400-tallet som vinprodusent. Sammen med den noe mindre Solaia garden, drar disse vingårdene stor nytte av det spesifikke mikroklimaet og solpåvirkningen. Druene som dyrkes her er i all hovedsak Cabernet Sauvignon og Sangiovese.

Badia a Passignano

Den 215 hektar store vingården ligger i nærheten av Sqambuca Val di Pesa, og har noen av de beste forholdene for dyrking av vindruer i hele Chianti Classicoområdet.

Her finner man et jordsmonn bestående av kalkstein, samt at området ligger mellom 250 og 300 meter over havet.

Området har bidratt til stor grad til Chianti sitt renomé og historiske viktighet, noe vi finner igjen I hundrevis av bøker som priser disse Sangiovese-vingårdene, og som vi finner i Firenze's Archivo di Stato.

I 1983 ble det funnet et flere tusen år gammelt eksemplar av vitis vinifers (vinranke) på vingården, noe som vitner om områdets lange vintradisjoner.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa
+
Mat og vin i kombinasjon

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa

Med slike råvarer og flasker er det lett å holde løftet. Bare prøv selv.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds
Dagens rett

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds

Khadija Mohamud en en svensk matblogger/influenser som deler av sin kunnskap om matlaging fra sin oppvekst i Somalia. Deriblant denne enkle, men utrolig gode kombinasjonen av rødkål og feta.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt
Dagens rett

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt

Marinaden er rett og slett tapenade - olivenpure - som får godgjøre seg med kjøttet før det går på grillen som et grillspyd. Må prøves.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du belgisk iste
Ukens drink

Slik lager du belgisk iste

Is-te med alkohol inneholder sjelden te, så heller ikke denne vrien. Ikke er den belgisk heller. Men absolutt smaksrik og rask å mikse sammen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa
+
Mat og vin i kombinasjon

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa

Med slike råvarer og flasker er det lett å holde løftet. Bare prøv selv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds
Dagens rett

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds

Khadija Mohamud en en svensk matblogger/influenser som deler av sin kunnskap om matlaging fra sin oppvekst i Somalia. Deriblant denne enkle, men utrolig gode kombinasjonen av rødkål og feta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol
+
Godbiter i pollisten

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol

Og det til det som i dag må kalles en svært gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere
+
Ukens vin

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere

Denne nyheten snek seg unna all oppmerksomhet i juli, men noen pol har kjent sin besøkelsestid, og det er fortsatt vin på lager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjell får ekstra karakter med sprøstekt skinke på toppen
Dagens rett

Blåskjell får ekstra karakter med sprøstekt skinke på toppen

Blåskjell står ofte på menyen om sommeren, og denne varianten er en skikkelig lekkerbisken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt
Dagens rett

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt

Marinaden er rett og slett tapenade - olivenpure - som får godgjøre seg med kjøttet før det går på grillen som et grillspyd. Må prøves.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her