Vinkurs 3. juni - Enestående Sancerre-smaking

Vinkurs 3. juni - Enestående Sancerre-smaking

Smak 11 elegante viner sammen med 10. generasjon fra et av Sancerres mest berømte vinhus, deriblant tre årganger av en av områdets beste viner, samt verdens beste sauvignon blanc.

Dette får du smake: 11 unike viner, deriblant verdens beste Sauvignon Blanc
Matservering: Nei. Kun hvitt brød mellom serveringene.
Dette kurset passer for: Alle. Ingen spesielle forkunnskaper.
Foredragsholder: Vinmaker og eier Arnaud Bourgeois
Kursets språk: Engelsk

Dato og tid: Mandag 3. juni 2013, kl. 18.00 - 20.30

Pris: kroner 445,- pr. person

Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo

Avbestillingsfrist: 26.05.13 kl. 23.59.

Påmeldingen er bindende. Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.

Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her .
 
Spørsmål? Send en mail .

Få førstehånds tips om nye kurs

Sancerre, Pouilly Fumé og Marlborough

Loiredalen kan skilte med noen av Frankrikes mest berømte vinmarker, og de mest renommérte er Sancerre og Pouilly Fumé.

Det er ingen ringere enn  10. generasjon av det familiedrevne huset Henri Bourgeois, Arnaud , som selv kommer til Oslo for å holde kurset denne kvelden.

Han vil lære oss mer om vinområdene Sancerre, Pouilly Fumé og Marlborough på New Zealand.

Du lærer om områdenes særtrekk, familiens vinfilosofi og spennende historie, og han vil lede oss gjennom en smaking av hele 11 toppviner .

11 fordømt gode viner og verdens beste

Denne kvelden får blant annet smake elegante viner fra både Sancerre og New Zealand, samt ikke mindre enn tre årganger av deres topp-Sancerre .

Denne vinen kommer fra de best beliggende vinmarkene i Sancerre, som på grunn av sin vanskelige beliggenhet med stupbratte sider og påfølgende harde arbeid for vinbøndene, har fått tilnavnet le Mont Damné (det forbannede fjell).

Du får også smake Bourgeois sin  Clos Henri Sauvignon Blanc fra New Zealand, som ble kåret til verdens beste ueikede sauvignon under den andre Concours Mondial du Sauvignon.

Foredraget holdes på engelsk.

Ta med deg din kjære, venner og kolleger på en uforglemmelig opplevelse !

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Bourgeois"> Les mer om Bourgeois her

 Disse vinene får du smake denne kvelden:

 • Sancerre la Bourgeoise 2008, ca pris kr 250,- (ikke tilgjengelig i Norge)
 • Sancerre la Bourgeoise 2002, ca pris kr 290,- (ikke tilgjengelig i Norge)

 Vi tar forbehold om enkelte endringer i de oppsatte vinene

350 års ekspertise

Gjennom 10 generasjoner har Bourgeois-familien vært vinbønder i den lille landsbyen Chavignol i Sancerre, men det var først på 1950-tallet at Henri Bourgeois tok en modig valg og satset mer og mer på det å være rene vinbønder.

Litt etter litt ble vinmarkene med den beste soleksponeringen i de stupbratte sidene av le Mont Damné plantet, og helt fra de første dagene har familien hatt et urokkelig fokus på å kontant forbedre vinene sine slik at de fikk kvalitetsviner som gjenspeilet jordsmonnets egenart.

I dag har familien 71 hektar vinmarker i både Sancerre og Pouilly-Fumé, med et svært forskjellig jordsmonn som gjenspeiler områdets store variasjon.

Denne variasjonen har familien hele tiden fremhevetgjennom vinene sine i det druene fra hver enkelt parsell vinifiseres for seg.

I dag lager familien ni forskjellige viner fra Sancerre og to fra Pouilly-Fumé, deriblant en rød og en rosé laget på pinot noir.

Meld deg på ovenfor

Tradisjonell og nytenkende

I dag er det Henris barn og barnebarn, Jean-Marie, Jean-Christophe, Lionel og Arnaud Bourgeois, som sørger for å føre familiens tradisjoner videre.

Vinhuset er ikke redd for å blande ny teknologi med tradisjonell vinifiskasjon og fatbruk. En annen nyvinning for familien var deres ekspansjon til et av vinverdens nyeste land, New Zealand.

Etter en reise dit, falt familien for området og kjøpte i 2001 en eiendom i Marlborough hvor de plantet de samme druene som de kjente gjennom 11 generasjoner, Sauvignon Blanc og Pinot Noir.

Den første årgangen fra Clos Henri, som vingården heter, var klar i 2003, og denne kvelden får du smake flere viner fra dette spennende området. 

Les mer om Henri Bourgeois i denne artikkelen

Kommende kurs

Til toppen