Drikke
Vinkurs 3. september i Oslo - Barolo- og Barbaresco-smaking

Vinkurs 3. september i Oslo - Barolo- og Barbaresco-smaking

Opplev Piemontes fantastiske viner i denne eksklusive smakingen av hele 10 elegante viner.
Redaksjonen
27 August 2012 - 15:00

Det finnes vel knapt et vinområde i Italia som er mer sagnomsust enn Piemonte, og vi har alle hørt om de kostbare Barolo- og Barbaresco-vinene.

Denne kvelden får du oppleve det beste av hva Piemonte har å by på av gjennom en unik smaking av 10 elegante viner fra ett av områdets mest berømte vinhus - Prunotto.

Gå ikke glipp av denne unike smakingen

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

10 unike viner, Barolo og Barbaresco

Hjertet banker gjerne litt fortere i brystet på vinglade nordmenn i det man snakker om Italias fabelaktige viner, og denne kvelden lærer du Piemonte bedre å kjenne.

Denne kvelden får vi besøk av Emanuele Baldi som leder oss igjennom en smaking av ikke mindre enn 10 forskjellige viner.

Her får du selv smake noen av Piemontes mest elegante viner, deriblant hvitvin, dolcetto og barberaer.

Kurset avsluttes med et skikkelig høydepunkt i det vi smaker to unike Barbarescoer og elegante Baroloer.

Foredraget holdes på engelsk.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="prunotto">Les mer om Prunotto her

Gå ikke glipp av denne unike smakingen av toppviner - meld deg på i dag.

Denne kvelden får du smake følgende viner:

Vi tar forbehold om enkelte endringer i de oppsatte vinene

(klikk)

Tid: Mandag 3. september 2012 kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 445,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 26.08.12 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.

Lidenskapelig historie

I 1904 så vinprodusenten Cantina Sociale Vini delle Langhe dagens lys som et kooperativ i Alba, Piemonte.

Første verdenskrig førte til store vanskeligheter for kooperativet, og i 1923 kjøpte en av datidens mest anerkjente vinmakere, Alfredo Prunotto, bedriften.

Prunotto utviklet sammen med sin kone, huset til å bli en meget anerkjent produsent takket være sin lidenskapelige fokus på kvalitet. Det gikk ikke lang tid før huset eksporterte sine viner over hele verden.

Etter at Prunotto trakk seg tilbake i 1956 har firmaet blitt drevet i hans ånd av først brødrene Colla, og siden 1995 av huset Antinori.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

Egen produksjon

I begynnelsen baserte Prunotto seg på innkjøp av vindruer fra produsenter i områder slik som Langhe, Albese og Monferrato for sin egen produksjon.

Produksjonen ble drevet på samme måte helt frem til 1990, da de gikk til anskaffelse av syv hektar med vinmarker i en av de mest anerkjente klassifiseringene innenfor Barolo - Bussia.

Denne kvelden får du selvfølgelig servert Prunotto Bussia Barolo.

Siden har huset kjøpt flere områder for å kunne ha kontroll over de alle detaljer rundt de forskjellige stadiene i vinproduksjonen.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne middagen lager du på 15 minutter - og får julestemning på kjøpet
Dagens rett

Denne middagen lager du på 15 minutter - og får julestemning på kjøpet

Vi er midt i juleinnspurten, og da er dette lettlagde middagsforslaget med risotto og julepålegg eller rester perfekt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her