Vinmonopolet gir nettkunder forsprang

Vinmonopolet gir nettkunder forsprang

Fredag blir ny lanseringsdag polnyhetene. Samtidig får kunder som bestiller på nett en times forsprang.

Når septembernyhetene slippes på Vinmonopolet, er det ikke lenger første lørdag i måneden som gjelder som lanseringsdag. Fredag blir nå fast nyhetsdag for de faste nyhetsslippene annenhver måned fremover.

- Vinmonopolet har fått kritikk for i forbindelse med lanseringer av knapphetsprodukter i BU. Vi har utredet ulike alternativer for å løse denne utfordringen, og kommet frem til at ny lanseringsdag og en times forsalg i nettbutikken, vil møte utfordringene på en bedre måte, sier Jan Espen Aronsen, varefaglig pressekontakt i Vinmonopolet, til Adresseavisen.

Han understreker at kunder i hele landet nå får like store sjanser til å sikre seg varer det finnes få av.

- Alle vil komme i samme kø, først til mølla-prinsippet vil gjelde, sier Aronsen. Han håpe butikkundene også vil synes det er positivt å ha nyhetene tilgjengelig fra fredag.

– Butikkene kan legge bestilling på BU-nyheter for lagerføring på lokal liste og direkte for kundeordre fra fredag kl. 9.00, én time etter nettbutikken. Mange butikker har også gitt innspill om at fredag er en bedre dag å tilrettelegge for nyhetslansering enn lørdag, sier han.

LES OGSÅ: Panteflaskene tilbake på polet

Nye fokusområder

Han varsler også endringer når det gjelder fokusområdene.

– Fra 2013 vil vi endre på fokusområdene. Det nye konseptet handler om drikke til mat, og butikkene vil selv bestemme hvilke varer som skal settes i «drikke til mat-reolen», opplyser Aronsen.

Planlagte temaer i 2013 er kylling, lam og laks.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen