Vinner av frityrkonkurransen første runde

Risikabelt er det absolutt å frityrsteke is, men juryen falt for dristigheten. Frityrstekt is og banan innsendt av Jan Egil Frøysland er altså vinner av første runde i Apéritif og Wilfas frityrkonkurranse. Premien er den flotte frityrgryten Kenwoods DF350
Redaksjonen
25 Desember 1998 - 21:17

Apéritif og Wilfas frityrkonkurranse er nå i sin andre runde og beklagelig nok samtidig den siste. Årsaken er ganske enkelt den at vi får relativt sett få frityroppskrifter, men derimot mange andre typer oppskrifter, og gode sådanne. Derfor er vi blitt enige om å lansere en ny konkurranse ganske så snart, med like fine premier og der oppskriftene favner bredere. Følg med. Men la oss glede oss over den flotte oppskriften til Jan Egil Frøysland som vant første runde. Du finner også en annen oppskrift innsendt av Carina Michelle Håkonsen som juryen gir hederlig omtale.
 
Frityrstekt banan og is
kreert av Jan Egil Frøysland.
Ant: 1 porsjon
Du trenger:
1 stk banan
ca 100 gram vanilje is skåret opp i terninger på ca 2x 2 cm
litt hvete mel og melis
litt sjokolade saus
Først så lager du en blanding av 2 deler hvetmel og 1 del melis og litt eggehvite.
Så skjærer man bananen opp i små terninger 2x2 cm. Disse rulles i melblandingen. Når dette er gjort, slippes de opp i frityrgryten og stekes til det blir en hard skorpe på overflaten.
Du gjør likeledes med isen, ruller den i melblandingen og steker dem kjapt i frityren. Her er det viktig at det ikke skal gå for lang tid ellers smelter isen.
Dette serveres i dessertskåler med sjokoladesaus. Ønsker du en mer syrlig smak, kan du servere den med fruktsalat, det vil si eple, appelsin, annanas, drue m.m. oppkuttet i småbiter.
 
Heder gis også til Carina Michelle Håkonsen og hennes Greske Kjøttboller:
Greske kjøttboller.
Ant : 4 porsjoner
 
1 kg kjøttdeig
1 ss salt
1/2 ts pepper
1 revet løk
1 ts kanel
1 ts oregano
1 ts basilikum
3 fedd hvitløk
60 gr loffsmuler som bløtlegges i
2 egg
2 kokte mosede poteter
4 ss persille
Ha alt i en bolle, bland godt. Lag runde små boller som stekes i frityrgryte ved 170 grader til de er ganske mørke. Serveres med tomatskiver med masse finhakket rødløk, som du til slutt heller olivenolje og rødvinseddik over. Tzatsiki og nystekte baguetter.
Tzatsiki
1/2 l yoghurt naturell
2 slangeagurker (finrevne)
3 fedd hvitløk
3 ss olivenolje
3 ss rødvinseddik
litt salt
La yoghurten renne av i en sil med klede i noen timer. Riv agurkene og ha dette i et kjøkkenhåndkle,
samle det til en pose og vri ut vannet av agurken. Ha yoghurten i en bolle sammen med knust hvitløk, olivenolje, rødvinseddik og litt salt. Rør til slutt i den revne agurken.
Når jeg skal steke ting som er bløte f.eks ting av kjøttdeig, senker jeg risten ned i gryta før jeg legger maten nedi. Da setter det seg ikke fast i risten. Dette gjør jeg også med panert fisk, tipser Carina Michelle Håkonsen Apétifs lesere.
Aase E. Jacobsen
25.01.99
Les mer om konkurransen.
Apéritifs Kokebok
 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her