Vinsensasjon

En strålende ni år gammel vin med fortsatt langt liv til 132 kroner er nærmest en sensasjon. Du behøver ikke en gang dra til Sverige for å gjøre et kupp. Ukens vin bestiller du ganske enkelt på polet og henter den noen dager senere.

For Priorato Gran Reserva 1991 fra Rotllan Torra er absolutt verdt å vente på. Med en pris på kroner 132 (varenr. 32979) er den sensasjonelt billig. Det er ikke mer enn du må ut med for en helt grei Rioja-vin. Vin fra Priorato er noe helt annet. Her er det imidlertid ikke tempranillo men garnacha (grenache) som er hovedingrediens. Og resultatet er kraftige viner med høyt alkoholinnhold. Noe som gjorde at vinene herfra hadde høy anseelse i middelalderen. For her som andre steder var det munkene som skapte berømmelsen.

Og familieprodusenten Rotllan Torras

produksjonslokaler er typisk nok en gammel klosterkjeller. Her har denne vinen hvilt i to år på fat og deretter sju år i flaske. Mer sakralt kan det vel neppe bli, i hvert fall ikke for denne prisen.

Gran Reserva 1991 er laget av druer fra virkelig gamle vinstokker, over 60 år gamle. Mens garnacha er hoveddruen, utgjør cabernet sauvignon en femtedel av blandingen. Fargen er sjokkerende mørk for en ni år gammel vin. Forklaringen ligger nok at i dette varme klimaet får druene mye fargestoffer i skallene. Duften er også ungdommelig, derfor lønner det seg å dekantere vinen noen timer før servering. Smaken er fyldig og kraftig med gode tanniner og krydder i avslutningen. Denne vinen fortjener en saftig biff med eksempelvis rødvinssaus eller portvinsreduksjon til.

Ukens vin på mobilen
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få
det på tekstmelding på mobiltelefonen din. I samarbeid med
Telenor Link til byr Apéritif deg det.
 
Slik gjør du:
1. Skriv: ukensvin (i ett ord)
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1980
3. Etter sekunder får du Ukens vin på displayet.
 
Få Ukens vin fast tilsendt
1. Skriv: varsle ukensvin
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1980
3. Du får Ukens vin sendt til din mobiltelefon hver uke.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen