Vinsmaking 13. september i Oslo - Smak New Zealands viner

Nå er det endelig klart for smaking av viner fra det spennende landet New Zealand. Det er ingen mindre enn produsenten Villa Maria som bringer med seg en lang rekke flotte viner fra deres rikholdige portefølje. Opplev 10 viner som virkelig setter New Zealand på vinkartet!

Villa Maria er nemlig en ikke ubetydelig aktør på den new zealandske vinscenen, og har som landets nest største produsent, kontroll over 229 hektar vinmarker fordelt på tre av de viktigste regionene, Marlborough, Hawke's Bay og Gisborne, med den første som den mest sentrale. Marlboroughs gunstige klima og jordsmonn har lokket til seg ikke bare Villa Marias påkostede hovedkvarter, men også 40 prosent av landets beplantede vinstokkareal. Og turister i hopetall, for å leske strupene underveis til selve sentrum av Middle Earth som befinner seg noe lenger sør på South Island. Det var her den kjente filmtrilogien Lord of the Rings nylig ble spilt inn.

Her er forholdene ideelle for de druene som har brakt New Zealand ry, først og fremst sauvignon blanc men også chardonnay, riesling, gewürztraminer, pinot gris, cabernet sauvignon, merlot og pinot noir. Private Bin representerer Villa Marias enkleste nivå og Sauvignon Blanc 2002 i denne serien er en god representant for det folkelige New Zealand. Stor tropisk sødme og fedme med innslag av urter i så vel duft som smak. Dessuten fruktig og med god friskhet. Druene kommer fra 25 ulike parseller og plukkes ved høy modenhetsgrad hvilket gir høyt sukkerinnhold og søte tropiske aromaer.

Maritimt klima
Mens alle regioner i New Zealand har et maritimt klima på grunn av nærheten til havet, selv om landet er 1600 km langt, er bredden aldri større enn 300 km, skiller Marlborough seg ut med relativt kjølig klima med tilstrekkelig nedbør og sol og stor forskjell mellom dag- og nattemperatur. Dette er optimale forhold for de aromatiske druene som her blir nærmest overveldende aromamessig med stor kraft og fylde men likevel med en syre som holder det hele på plass.

Hawke's Bay er en av New Zealands solrikeste region. De klimatiske forholdene er ganske like Bordeaux, og ikke uventet er det røde druer som gjør det best her. Varmen i kombinasjon med veldrenert grusjord gjør at vinstokkene er under konstant stress i deler av vekstperioden, og modne druer er regelen snarere enn unntaket. Villa Marias vinmarker ligger et stykke lenger inn i landet hvor temperaturene er noe lavere.

Gisborne er lengst nord av de tre regionene og dermed enda varmere. Her er jordsmonnet mer kompakt og holder bedre på fuktigheten. Hoveddrue er chardonnay og resultatet er store viner med uttalt tropisk preg. Villa Marias vinmarker ligger hovedsakelig i de nordvendte åssidene hvor forholdene er bedre med redusert soleksponering, skrinnere jordsmonn og bedre drenering.

Les mer om Villa Maria her .

Det er Alastair Maling, sjefsvinmaker hos Villa Maria og Master of Wine, som denne kvelden serverer deg hele 10 viner signert Villa Maria:

Laget av: 100% Riesling.
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Mer info om vinen her .
 

Laget av: 100% Chardonnay.
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Mer info om vinen her .
 
Laget av: 100% Sauvignon Blanc.
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
 
Laget av: 100% Sauvignon Blanc.
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
 
Laget av: 100% Sauvignon Blanc.
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Les mer om vinen her .
 
w Villa Maria Single Vineyard Taylors Pass Sauvignon Blanc 2003
Laget av: 100% Sauvignon Blanc.
Alkoholinnhold: 14,5% vol.
Ikke i salg i Norge. Anslått pris: Kr. 240,-
Les mer om vinen her .
 
Laget av: 100% Pinot Noir.
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Les mer om vinen her .
 

w Villa Maria Reserve Marlborough Pinot Noir 2003
Laget av: 100% Pinot Noir.
Alkoholinnhold: 15,0% vol.
Ikke i salg i Norge. Anslått pris: Kr. 250,-
Les mer om vinen her .
 

w Villa Maria Single Vineyard Seddon Pinot Noir 2002
Laget av: 100% Pinot Noir.
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Ikke i salg i Norge. Anslåttpris: Kr. 240,-
Les mer om vinen her .
 

w Villa Maria Reserve Hawke's Bay Merlot Cabernet 2001
Laget av: 100% Pinot Noir.
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Ikke i salg i Norge. Anslått pris: Kr. 250,-
Les mer om vinen her

Smakingen er nå avholdt

Tid: 13. september 2004 kl. 19.00
Pris: kroner 395 inkl. mva
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Kurset varer til ca. kl. 21:30

Ring Apéritif på 902 04 834 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende. Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 130904 . Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 09.09.04 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail .

Kommende kurs

Til toppen