Vinsmaking 24. mars - Smak Mouton Rothschilds elegante viner

Dersom du liker vin kan du neppe unngå kjennskap til det franske vinslottet Mouton Rothschild. Med vin i den absolutte verdenstoppen troner de, sammen med ytterst få andre produsenter, også prisskalaen. Men Mouton Rothschild produserer ikke bare viner i F
Redaksjonen
02 Mars 2004 - 16:22

Baron Philippe de Rothschild, beliggende i Pauillac, Medoc, har i tiden etter 1933 fokusert på å være blant de som lager verdens beste og fineste viner, uansett om det er fra prestisjeslottet Château Mouton Rothschild eller de andre eiendommene, som Château Clerc Milon og Château d'Armailhac. Det samme gjelder ikke minst de kjente Mouton Cadet-vinene. Imidlertid har de etter hvert utviklet en rekke viner fra så vel Syd-Frankrike som California og Chile. Samarbeidet med Robert Mondavi resulterte i den fantastiske Opus One.

Du får denne kvelden anledning til å smake en rekke røde og hvite viner fra de franske vinområdene Bordeaux og Languedoc. I tillegg serveres en av deres chilenske viner.

Følgende viner skal smakes:
Laget av: 60% semillon, 35% sauvignon blanc, 5% muscadelle
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
 
Laget av: Cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot.
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
 
Laget av: Cabernet sauvingnon, merlot, cabernet franc
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
 
Laget av: 100% merlot
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
 
Laget av: 17% cabernet sauvignon, 15% cabernet franc, 30% merlot, 18 % grenache, 16 % syrah, 14 % malbec
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
 
Laget av: 72% cabernet franc, 25% cabernet sauvignon, 3% merlot
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
 
Laget av: 70% cabernet sauvignon, 10% cabernet franc, 20% carmenère
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
 
Laget av: Semillon, sauvignon blanc, muscadelle
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
 
Smakingen er nå avholdt
 
Tid: 24. mars 2004 kl. 19.00
Pris: kroner 395 inkl. mva
Sted: Grand Hotel - Gerhardsensalen (7. etg)
Adresse: Karl Johans gt.

Ring Apéritif på 902 04 834 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende. Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 240304. Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 19.03.04 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Møt slektning av Mona Lisa og bli kjent med 7 av hennes viner
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Son

Møt slektning av Mona Lisa og bli kjent med 7 av hennes viner

Bli med på en uforglemmelig kveld når Prinsesse Natalia Giucciardini Strozzi tar med seg sine viner og fascinerende slektshistorie til Son Spa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her