Vinsmaking 27. januar - Smak på Rhônedalens herlige mangfold

Årets andre smaking hos Apéritif bringer deg deilige viner fra Rhônedalen. Og det vi skal smake gjenspeiler godt produksjonsmønsteret i Rhône, for de aller fleste av de 10 vinene er røde og fra dalens ulike regioner. Bli med og opplev Rhônedalens mangfold.

Like før nest siste århundreskifte, i 1898, ble vinhuset Maison Henry Bouachon grunnlagt i det franske vinområdet Rhône, nærmere bestemt i Chateauneuf-du-Pape. Vinene ble lagret i firmaets nybygde vinkjellere i nabobyen Saint Pierre, derav navnet Caves Saint Pierre . I 2001, godt og vel ett hundre år senere, går selskapet inn i et tett samarbeid med den kjente vinprodusenten Robert Skalli og hans selskap Les Vins Skalli. Året etter tar Les Vins Skalli over styringen av firmaet Caves Saint Pierre som i 2003 også skifter navn til Maison Henry Bouachon, samtidig som Bouachon selv arbeider videre som selskapets rådgiver. Selve navnet Caves Saint Pierre lever videre som vinseriens merkenavn.

Rhônedalen har som nevnt et svært rikt mangfold av underregioner og byer med sine egne stilarter. Selvsagt innvirker også produsenten med sin produksjonsteknikk, men i så måte har også disse vært med på å sette fokus på den enkelte regions egenart. På lik linje med Burgund har altså Rhône en rik men samtidig konsistent samling vinstiler. For å vise at Caves Saint Pierre ønsker å videreføre denne fokus, lanseres serien Preference - en serie som skal reflektere moderne viner med dalens tradisjonsrike karakterer og eleganse i behold.

Mer enn halvparten av vinene fra serien Caves Saint Pierre selges til utlandet. Dette er viner med gjennomgående høy kvalitet fra nord til sør i Rhônedalen.

Det er Henry Bouachons niese, Marie Agnes Bouachon, som vi får stifte bekjentskap med når hun kommer til Norge med en rekke av husets viner. En rekke av disse er nyheter på Vinmonopolet. Du har derfor en ypperlig mulighet til å være tidlig ute med å finne nye favorittviner.

Smakingen er nå avholdt

Følgende viner skal smakes:
Mursteinsrød farge med fin fylde. Frisk, ren og rund stil med et lett krydderpreg. Lettdrikkelig ung Rhône-vin med fin syre.
Laget av: 60% grenache, 15% syrah, 15% cinsault og 10% mourvèdre.
 
Laget av: 60% grenache, 15% syrah, 15% cinsault og 10% mourvèdre.
 
Behagelig og rik vin. Den intense solen i regionen tilfører karakter av brent krydder til den deilige aromaen av bjørnebær og epler. Dette kombineres perfekt med undertonene av mokka. De myke tanninene gjør dette til en lettdrikkelig vin som passer til det meste av mat fra Middelhavsområdet.
Laget av: Grenache, syrah.
 
Robust vin fra Rhône som viser en integrert og kompleks karakter. Kombinasjonen av friske aromaer fra sommerfrukt og antydning til fyldige brente kaffebønner, mokka og karamell viser en myk vin som er lett å verdsette alene eller med mange ulike typer mat.
Laget av: Grenache, syrah.
 
Denne godt avrundede og kirsebærpregede rødvin danner en perfekt balansert karakter. Robust men likevel elegant vin som passer godt til vilt og storfe.
Laget av: Grenache, syrah.
 
En delikat kirsebærpreget rødvin med aromaer av ville jordbær og urtehage gjør denne Saint Joseph til en levende og forfriskende vin. Myke og elegante tanniner på ganen.
Laget av: Grenache, syrah.
 
Et bra eksempel på en appellasjon fra Sør-Rhône på sitt aller beste. Dominert av kjennetegn som: damaskusplomme, plommer og pærer. Men også balansert av brent mokka og karamellaroma som er gjennomgående kjennetegn for denne regionen. Denne fremragende Gigondas-vin passer perfekt til Oksemørbradstek.
Laget av: Grenache, syrah.
 
Denne rike rødvinen balanserer de deilige aromaene av bakte frukter blandet med kanel og små delikate hint av ristede kakaobønner. Velstrukturert med myke - men vesentlige - tanniner og denne vinen er svært godt egnet til stekt og grillet kjøtt.
Laget av: Grenache, syrah, mourvèdre.
 
w Preference Cotes du Rhone White
(ikke i salg gjennom Vinmonopolet - pris kr. 110,00)
Velbalansert og elegant vin som er god til aperitiff eller også til fisk og skalldyr.
Laget av: Grenache, viognier.
 
w Preference Cotes du Rhone Rosé
(ikke i salg gjennom Vinmonopolet - pris kr. 100,00)
En lett og frisk rosévin som passer perfekt til varme sommerkvelder.
Laget av: Grenache.

Smakingen er nå avholdt

Tid: 27. januar 2004 kl. 19.00
Pris: kroner 395 inkl. mva
Sted: Kommunenes Hus,
Haakon VIIs gt. 9, 0161 Oslo.

Ring Apéritif på 902 04 834 dersom du ikke finner frem.

Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 270104 . Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 22.01.04 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail .

Kommende kurs

Til toppen