VM med husmannskost

Sveler og elgburger skal mette publikum under Oslo-VM.

Det blir lite pizza og baconpølse å hente for publikum under ski-VM i Oslo til vinteren. Nå er menyen som skal mette folket i Holmenkollen og VM-sertifiserte restauranter i Oslo sentrum mellom 24. februar og 6. mars klar

- Vi legger vekt på at maten lages av norske råvarer, sier Jan Tonny Pedersen i Hamar Catering til NTB.

Tradisjonell matkultur går igjen som en rød tråd, og på Pedersens meny står fiskegryte, reinskav med grov mandelpotetmos og rørte tyttebær. Det blir også mulig å stille sulten med elgburger, mens det blir sveler, eplekake og lefser med sukker og kanel å få til dessert.

Styreleder Svein Aaser i ski-VM 2011 tror prosjektet «Norsk matprofil» kan bli en suksess.

- Norge har verdens beste kokker, og det er først og fremst våre gode råvarer som er med på å løfte dem opp på toppnivå, sier han.

Fiskeri- og kystdepartementet og Mat- og landbruksdepartementet bidrar med til sammen 18, millioner kroner til matprosjektet.

Rundt 10 000 mennesker skal bespises daglig i anlegget i Holmenkollen.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Champagnedruen meunier: Fra underdog til stjernestatus

Meunier ble tidligere satt i skyggen av de mer anerkjente champagnedruene chardonnay og pinot noir. Det siste tiåret har imidlertid meunier fått en renessanse og blomstrer nå for fullt, blant annet takket være en iherdig innsats fra dyktige meunierfrelste vinmakere. I dag finnes en rekke utsøkte champagner som er laget av meunier alene. Les hele saken

Til toppen