Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner 13. juni i Oslo

Winemakers Dinner: Klassisk burgund og italiensk gourmetmat, dette bør du ikke gå glipp av

Winemakers Dinner: Klassisk burgund og italiensk gourmetmat, dette bør du ikke gå glipp av

Kjøkkensjefen på nyåpnede, populære Grezzo har satt sammen en nydelig femretter skreddersydd til Moulin aux Moines røde og hvite toppviner.
29 April 2022 - 13:30

Skjermbilde.JPG [78.68 KB]Vi har gleden av å presentere en stjerneprodusent fra Burgund sammen med en relativt ny og veldig spennende italiensk restaurant i Oslo. Grezzo restaurant åpnet i vinter og er startet av blant annet tidligere Maaemo-kokk Marcello Tiboni. De lager det de selv kaller moderne italiensk mat med råvarer i sesong, og leverer fantastiske retter. Denne gangen har de laget en meny som passer til viner fra Burgund, og vi gleder oss utrolig mye til denne menyen i møte med de flotte vinene til Moulin Aux Moines.

Husk at du som abonnent på Mat & Vinklubben får rabatt på denne middagen.
Du blir abonnent her
Anne-Lise.jpg [1.74 MB]
Anne-Lise Roman


Moulin aux Moines skal skinne sammen med de flotte rettene fra Grezzo denne kvelden. Dette er erkeklassisk, fruktig burgundsk stil fra et  vinhus som har eksistert siden år 962. Anne-Lise Roman fra Moulin aux Moines kommer til Norge for første gang på lenge og skal guide oss igjennom et utvalg av deres fantastiske viner.

Da munkene styrte fikk kornproduksjon like stor plass som druer, men dette fant de fort ut at var feil; med åkerens plassering måtte druene komme først, og dette skal vi være glade for.

I dag lager Moulin aux Moines vin av høy kvalitet hvilket vi denne kvelden vil få erfare med blant annet deres hvite stjerne, Pernard Vergelesses som høster lovord og 90-poengere verden over.

Moulin Aux Moines er et balansert vinhus og har fantastiske røde viner også. De røde vinene fra Pommard er nydelig balanserte. Denne kvelden på Grezzo får du smake en rekke av deres anerkjente hvite og røde viner.

Her kan du bli bedre kjent med produsenten.

Ikke gå glipp av denne kulinariske begivenheten der en fantastisk produsent møter herlige, norske råvarer pakket inn i lett italiensk bekledning i en av Oslos mest populære nye restauranter. Dette er gastronomi på sitt varmeste.

Meny Grezzo 13.06.2022.jpg [71.64 KB]
Kveldens meny med viner, endringer kan forekomme

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En omelett med mye godt i er alltid populært
Dagens rett

En omelett med mye godt i er alltid populært

Middagsretter som nærmest lager seg selv mens du gjør andre ting - det er nettopp en slik oppskrift vi gir deg denne mandagen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her