Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner i Oslo, 21. september

Winemakers Dinner: 5-retters reise gjennom Sicilia med ikoniske viner

Winemakers Dinner: 5-retters reise gjennom Sicilia med ikoniske viner

Nærmere Italia kommer du ikke i november! Bon Lios kjøkkensjef Cato Pedersen Wara tryller frem sicilianske retter i perfekt harmoni med Arianna Occhipintis episke viner.
22 Oktober 2020 - 11:42
Arianna Occhipinti Foto: Giuseppe Portuesi

Om du vil få med deg det hotteste innen vin for tiden, er dette en middag du må få med deg. Sicilianske Arianna Occhipinti kom inn som en komet blant Italias vinprodusenter og representerer en ny generasjon av ellers mer tradisjonelle vinmakere i Italia. I dag regnes hun som naturvinens dronning, og det med rette.

Arianna er spesielt opptatt av spontangjæring og har studert vitikultur og vinifikasjon på universitetet sammen med en annen ung vinstjerne, nemlig Luca Roagna. Etter endte studier dro Arianna tilbake til Sicilia, kjøpte vinmarker og startet vineri med hjelp av sin gudfar og onkel Giusto (Occhipinti - som er o'en i vinprodusenten Cos). Hennes første viner kom i 2004, og frappato ble umiddelbart en sensasjon. Arianna har senere utvidet både produksjonen, porteføljen og vinmarkene, og har utviklet flere viner som i dag regnes som ikoniske.

Les mer om Occhipinti her

Vinmakingen hennes er klassisk naturlig; økologiske vinmarker, ingen kloner, spontangjæring, bruk av hele klaser, lang skallmaserasjon, ingen svovel før tapping og alle vinene er ufiltrerte.

Her kan du lese hva Apéritif mener om Arianna Occhipintis viner

 

Denne kvelden får du muligheten til å smake et utvalg av Ariannas fantastiske viner i skjønn harmoni med en klassisk siciliansk meny utarbeidet av Bon Lios kjøkkensjef Cato Pedersen Wara som har tatt utfordringen med å tilpasse sitt eminente spanske kjøkken til naboen i øst. Dette blir unik aften vi gleder oss stort til. 

Meny_Sept 2021.jpg [84.79 KB]
            Kveldens meny. Vær oppmerksom på at endringer kan forekomme.

Her kan du lese mer om Bon Lio

Husk at du som abonnent får rabatt på denne middag. Du blir abonnent her.

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

Covid-19

Våre gjesters helse og sikkerhet er øverst på vår prioriteringsliste, og vi ønsker at du skal føle deg trygg på våre kurs og arrangementer. Vi følger gode rutiner for smittevern etter reglene myndighetene. Det vil lagt opp en bordplan, og alle gjester vil få tildelt sitteplasser på forhånd. Det er derfor er viktig at gjester som vil sitte sammen gjenomfører en samlet bestilling. 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her