Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner 17. og 18. juni i Oslo

Winemakers Dinner: Bli kjent med Sør-Afrika gjennom 6 lekre viner til en sommerlig meny på Einbar
Foto: (Julie H. Amundsen)

Winemakers Dinner: Bli kjent med Sør-Afrika gjennom 6 lekre viner til en sommerlig meny på Einbar

Er det viner som blir raskt revet ut av hyllene på polet i disse dager, er det kvalitetsviner fra Sør-Afrika. Denne kvelden får du en unik mulighet til å smake deg gjennom landet, til en deilig meny fra Einbar.
Julie Helene Amundsen
02 April 2020 - 05:00
 

Det skjedde en stor endring i det Sør-Afrikanske vinmarkedet noen år tilbake. Unge, kreative og ambisiøse vinmakere startet opp vingårder hvor fokuset lå på terroir og bærekraft. Dette har gitt landet en voldsomt kvalitetsløft de siste årene. Dette har ikke gått umerket hen. Norge er et av landene som har lagt sin store elsk på disse nye vinene fra langt sør. 

Denne magiske kvelden får du smake 6 forskjellige viner fra 6 forskjellige produsenter med hver sin stil og særpreg. Til disse spennende vinene har kjøkkensjef Hanne Rutgersson på Einbar sammen med sommelier Emelie Lindwall, komponert en lekker fire-retters meny. Storesøster Einer i etasjen over er kjent for å trylle lokale råvarer til en stor smaksopplevelse. De fikk også anerkjennelse under årets Michelinutdeling som en av Nordens mest bærekraftige spisesteder og de er også nevnt i den ærverdige guiden. 

Til å matche menyen finner du blant annet Testalonga, Intellego, og Savage fra Swartland. Førstnevnte har blitt en hit på polet og hos restaurantene med sin Bandito-serie. Denne kvelden får vi smake Baby Bandito Keep on Punching som er en sitruspreget vin laget med 100 prosent chenin blanc, hvitvinsdruen som er blant de mest brukte i landet. Intellegos viner er litt råere og mer funky i stilen, men deres Kendungu som vi får smake, er en skogsbærpreget vin med modne tanniner. 

  Foto: Tasha Seccombe Photography

Og fra det som kanskje er Sør-Afrikas vinvugge, Stellenbosch, får vi servert Craven Karibib Chenin Blanc. Craven lager ærlige viner, med tydelig preg av de forskjellige vinmarkene de eier. 

Fra Western Cape som ligger helt sør i landet får vi smake viner fra Momento og Alheit. Alheit er en upretensiøs vinprodusent med fantastisk kvalitet på vinene som har gitt dem en klar kultstatus. Vi får smake Cartology som er en blend av Chenin Blanc og Semillion. En av kveldens røde blir en 100% Grenache fra Momento. 

Felles for alle disse vinene er at det kun er brukt naturlig gjær som sitter på skallet til druene. Dette har blitt mer og mer vanlig i Sør-Afrika, og med nok kunnskap vil dette tilføre vinen ekstra kompleksitet og særpreg. 

 

Husk at du som medlem får rabatt på denne middag. Du blir medlem her. 

Covid-19

Våre gjesters helse og sikkerhet er øverst på vår prioriteringsliste, og vi ønsker at du skal føle deg trygg på våre kurs. Vi følger gode rutiner for smittevern etter reglene staten har gitt. Det vil derfor bli noen endringer fra slik våre kurs er blitt gjennomført tidligere. Alle grupper vil sitte med 1 meters avstand mellom hver gjest. Du får kun sitte sammen med dem du har bestilt med. Det vil også bli lagt opp en bordplan, og alle gjester vil få tildelt sitteplasser på forhånd. Derfor er det viktig at de du vil sitte med bestiller sammen. 

Endringer kan forekomme. Denne menyen kan gjøres om til vegetar - send mail til kurs@aperitif.no på forhånd.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her