Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner 17. og 18. juni i Oslo

Winemakers Dinner: Bli kjent med Sør-Afrika gjennom 6 lekre viner til en sommerlig meny på Einbar
Foto: (Julie H. Amundsen)

Winemakers Dinner: Bli kjent med Sør-Afrika gjennom 6 lekre viner til en sommerlig meny på Einbar

Er det viner som blir raskt revet ut av hyllene på polet i disse dager, er det kvalitetsviner fra Sør-Afrika. Denne kvelden får du en unik mulighet til å smake deg gjennom landet, til en deilig meny fra Einbar.
Julie Helene Amundsen
02 April 2020 - 06:00
 

Det skjedde en stor endring i det Sør-Afrikanske vinmarkedet noen år tilbake. Unge, kreative og ambisiøse vinmakere startet opp vingårder hvor fokuset lå på terroir og bærekraft. Dette har gitt landet en voldsomt kvalitetsløft de siste årene. Dette har ikke gått umerket hen. Norge er et av landene som har lagt sin store elsk på disse nye vinene fra langt sør. 

Denne magiske kvelden får du smake 6 forskjellige viner fra 6 forskjellige produsenter med hver sin stil og særpreg. Til disse spennende vinene har kjøkkensjef Hanne Rutgersson på Einbar sammen med sommelier Emelie Lindwall, komponert en lekker fire-retters meny. Storesøster Einer i etasjen over er kjent for å trylle lokale råvarer til en stor smaksopplevelse. De fikk også anerkjennelse under årets Michelinutdeling som en av Nordens mest bærekraftige spisesteder og de er også nevnt i den ærverdige guiden. 

Til å matche menyen finner du blant annet Testalonga, Intellego, og Savage fra Swartland. Førstnevnte har blitt en hit på polet og hos restaurantene med sin Bandito-serie. Denne kvelden får vi smake Baby Bandito Keep on Punching som er en sitruspreget vin laget med 100 prosent chenin blanc, hvitvinsdruen som er blant de mest brukte i landet. Intellegos viner er litt råere og mer funky i stilen, men deres Kendungu som vi får smake, er en skogsbærpreget vin med modne tanniner. 

  Foto: Tasha Seccombe Photography

Og fra det som kanskje er Sør-Afrikas vinvugge, Stellenbosch, får vi servert Craven Karibib Chenin Blanc. Craven lager ærlige viner, med tydelig preg av de forskjellige vinmarkene de eier. 

Fra Western Cape som ligger helt sør i landet får vi smake viner fra Momento og Alheit. Alheit er en upretensiøs vinprodusent med fantastisk kvalitet på vinene som har gitt dem en klar kultstatus. Vi får smake Cartology som er en blend av Chenin Blanc og Semillion. En av kveldens røde blir en 100% Grenache fra Momento. 

Felles for alle disse vinene er at det kun er brukt naturlig gjær som sitter på skallet til druene. Dette har blitt mer og mer vanlig i Sør-Afrika, og med nok kunnskap vil dette tilføre vinen ekstra kompleksitet og særpreg. 

 

Husk at du som medlem får rabatt på denne middag. Du blir medlem her. 

Covid-19

Våre gjesters helse og sikkerhet er øverst på vår prioriteringsliste, og vi ønsker at du skal føle deg trygg på våre kurs. Vi følger gode rutiner for smittevern etter reglene staten har gitt. Det vil derfor bli noen endringer fra slik våre kurs er blitt gjennomført tidligere. Alle grupper vil sitte med 1 meters avstand mellom hver gjest. Du får kun sitte sammen med dem du har bestilt med. Det vil også bli lagt opp en bordplan, og alle gjester vil få tildelt sitteplasser på forhånd. Derfor er det viktig at de du vil sitte med bestiller sammen. 

Endringer kan forekomme. Denne menyen kan gjøres om til vegetar - send mail til kurs@aperitif.no på forhånd.
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik blir indrefileten både intens og fruktig
Dagens rett
Kirsebærgrillet indrefilet

Slik blir indrefileten både intens og fruktig

Mørere kjøtt enn indrefilet finnes selvsagt ikke. Men selv dette tandre kjøttet trenger litt drahjelp. Bare prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Dette er den aller mest spennende nyheten blant 60 brennevin i september
+
Tester
60 nyheter brennevin i basis og BU september 2022

Dette er den aller mest spennende nyheten blant 60 brennevin i september

En rom som har modnet på 60 meters havdyp og som har med seg skjellveksten topper de sterkeste nyhetene i september.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Om du ikke kan mikse deg til kjærlighet, så kan du i hvert fall sikre C-vitamininntaket
Ukens drink
Modern Love drinkoppskrift

Om du ikke kan mikse deg til kjærlighet, så kan du i hvert fall sikre C-vitamininntaket

En solid dose med rød grapefrukt gir farge, smak og C-vitaminer. Noen mener at drinker er den beste måten å innta sitrusfrukter på. Det er lett å være enig.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne glutenfrie eplekaken vil alle sette pris på
Ukens kake
Glutenfri eplekake med mandelmel og kokosflak

Denne glutenfrie eplekaken vil alle sette pris på

Med så mange gode alternativer til å bake med hvetemel som finnes for tiden, er det ingen grunn til at ikke alle skal spise samme kake.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik blir indrefileten både intens og fruktig
Dagens rett
Kirsebærgrillet indrefilet

Slik blir indrefileten både intens og fruktig

Mørere kjøtt enn indrefilet finnes selvsagt ikke. Men selv dette tandre kjøttet trenger litt drahjelp. Bare prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Dette er den aller mest spennende nyheten blant 60 brennevin i september
+
Tester
60 nyheter brennevin i basis og BU september 2022

Dette er den aller mest spennende nyheten blant 60 brennevin i september

En rom som har modnet på 60 meters havdyp og som har med seg skjellveksten topper de sterkeste nyhetene i september.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nytt eksklusivt tilbud til våre abonnenter med Piemonte i sentrum
Klubb

Nytt eksklusivt tilbud til våre abonnenter med Piemonte i sentrum

Som abonnent på Apéritifs Mat & Vinklubb får du nå rabatter på italienske delikatesser, alt du trenger av utstyr til vinhobbyen din, og vinreiser til Piemonte.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Verdens enkleste middag kan også bli den aller best
Dagens rett
Pølser stekt i panne med løk og potet

Verdens enkleste middag kan også bli den aller best

Dette er en enkel rett som du kan lage titt og ofte, enten du har dårlig tid, eller bare har lyst på noe raskt og godt. Og ikke minst om du har kokte poteter til overs.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er ikke for sent å skape sommerstemning på grillen: Laks på grillspyd som i Hellas blir dagens høydepunkt
Dagens rett
Laks på grillspyd med gresk salat

Det er ikke for sent å skape sommerstemning på grillen: Laks på grillspyd som i Hellas blir dagens høydepunkt

Denne oppskriften på grillspyd med laks er rask å lage, og lar seg fullføre i så vel panne som på grill.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Om du ikke kan mikse deg til kjærlighet, så kan du i hvert fall sikre C-vitamininntaket
Ukens drink
Modern Love drinkoppskrift

Om du ikke kan mikse deg til kjærlighet, så kan du i hvert fall sikre C-vitamininntaket

En solid dose med rød grapefrukt gir farge, smak og C-vitaminer. Noen mener at drinker er den beste måten å innta sitrusfrukter på. Det er lett å være enig.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her