Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner 5. november i Oslo

Winemakers Dinner: Eksklusiv 6-retters meny

Winemakers Dinner: Eksklusiv 6-retters meny

Kun 15 minutter fra sentrum av Oslo ligger vakre Strand restaurant, og denne kvelden har de disket opp med en særdeles lekker 6-retters meny.
Julie Helene Amundsen
24 September 2019 - 15:43
Juan Muga Foto: ABEL VALDENEBRO

Det er ikke uten grunn at Muga er blitt en av Spanias mest anerkjente produsenter. Vinstilen deres er en unik krysning mellom det moderne og det tradisjonelle, og ut av det har de kommet fantastiske viner. Det hele startet tilbake i 1932 da Isaac Muga og hans kone solgte egenprodusert vin over disk i sitt eget landhandleri. Veien derifra og til den suksessen de har oppnådd i dag har kommet av stor dedikasjon og hardt arbeid. I dag driftes gården av de tre barnebarna Manu, Jorge, og Juan Muga, og det er sistnevnte som skal ta oss med på en reise gjennom Mugas flotte viner.

Her kan du lese hva Apéritif mener om Mugas viner

 

Bodegas Muga holder til nord i Spania i Rioja Alta. Der dyrker de 340 hektar med vinmark og 220 av dem er deres helt egne. En annen ting som gjør denne produsenten helt spesiell, er at de som en av få i verden også produserer sine egne fat, som rommer alt fra 225 liter og helt opp til 50 000 liter. De er ikke fremmed for å jobbe med ny teknologi for å sikre den beste kvaliteten, men sverger også til gamle tradisjoner. All vin spontangjæres, det vil si at de kun benytter seg av den naturlige gjæren som allerede sitter på drueskallet. Dette er med på å skape Mugas særegne stil. Terroir er familien også meget opptatt av, og derfor jobber de 100 prosent økologisk i vinmarken. 

Denne november kvelden skal Juan Muga vise frem svært så lekre viner. Det blir blant annet en helt unik mulighet til å smake deres fantastiske Muga Gran Selección årgang 2014 opp mot samme vinen fra 2004. Samt 5 andre karaktersterke Rioja-viner. Dette blir med andre ord en helt unik middag det virkelig er verdt å få med seg. 

Vakre Strand restaurant er kjent for sine rene, naturlige og ekte råvarer, og de er ikke mer enn en 15-minutters busstur unna Oslo. Deres kjøkkensjef Kim Daniel Norbom tidligere Michelin-kokk, har komponert en helt spesiell meny til kveldens viner. 

Mugas vinmarker
Årgangsendringer kan forekomme.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Møt slektning av Mona Lisa og bli kjent med 7 av hennes viner
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Son

Møt slektning av Mona Lisa og bli kjent med 7 av hennes viner

Bli med på en uforglemmelig kveld når Prinsesse Natalia Giucciardini Strozzi tar med seg sine viner og fascinerende slektshistorie til Son Spa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her