Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner 5. november i Oslo

Winemakers Dinner: Eksklusiv 6-retters meny

Winemakers Dinner: Eksklusiv 6-retters meny

Kun 15 minutter fra sentrum av Oslo ligger vakre Strand restaurant, og denne kvelden har de disket opp med en særdeles lekker 6-retters meny.
Julie Helene Amundsen
24 September 2019 - 14:43
Juan Muga Foto: ABEL VALDENEBRO

Det er ikke uten grunn at Muga er blitt en av Spanias mest anerkjente produsenter. Vinstilen deres er en unik krysning mellom det moderne og det tradisjonelle, og ut av det har de kommet fantastiske viner. Det hele startet tilbake i 1932 da Isaac Muga og hans kone solgte egenprodusert vin over disk i sitt eget landhandleri. Veien derifra og til den suksessen de har oppnådd i dag har kommet av stor dedikasjon og hardt arbeid. I dag driftes gården av de tre barnebarna Manu, Jorge, og Juan Muga, og det er sistnevnte som skal ta oss med på en reise gjennom Mugas flotte viner.

Her kan du lese hva Apéritif mener om Mugas viner

 

Bodegas Muga holder til nord i Spania i Rioja Alta. Der dyrker de 340 hektar med vinmark og 220 av dem er deres helt egne. En annen ting som gjør denne produsenten helt spesiell, er at de som en av få i verden også produserer sine egne fat, som rommer alt fra 225 liter og helt opp til 50 000 liter. De er ikke fremmed for å jobbe med ny teknologi for å sikre den beste kvaliteten, men sverger også til gamle tradisjoner. All vin spontangjæres, det vil si at de kun benytter seg av den naturlige gjæren som allerede sitter på drueskallet. Dette er med på å skape Mugas særegne stil. Terroir er familien også meget opptatt av, og derfor jobber de 100 prosent økologisk i vinmarken. 

Denne november kvelden skal Juan Muga vise frem svært så lekre viner. Det blir blant annet en helt unik mulighet til å smake deres fantastiske Muga Gran Selección årgang 2014 opp mot samme vinen fra 2004. Samt 5 andre karaktersterke Rioja-viner. Dette blir med andre ord en helt unik middag det virkelig er verdt å få med seg. 

Vakre Strand restaurant er kjent for sine rene, naturlige og ekte råvarer, og de er ikke mer enn en 15-minutters busstur unna Oslo. Deres kjøkkensjef Kim Daniel Norbom tidligere Michelin-kokk, har komponert en helt spesiell meny til kveldens viner. 

Mugas vinmarker
Årgangsendringer kan forekomme.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her