Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner 5. november i Oslo

Winemakers Dinner: Eksklusiv 6-retters meny

Winemakers Dinner: Eksklusiv 6-retters meny

Kun 15 minutter fra sentrum av Oslo ligger vakre Strand restaurant, og denne kvelden har de disket opp med en særdeles lekker 6-retters meny.
Julie Helene Amundsen
24 September 2019 - 15:43
Juan Muga Foto: ABEL VALDENEBRO

Det er ikke uten grunn at Muga er blitt en av Spanias mest anerkjente produsenter. Vinstilen deres er en unik krysning mellom det moderne og det tradisjonelle, og ut av det har de kommet fantastiske viner. Det hele startet tilbake i 1932 da Isaac Muga og hans kone solgte egenprodusert vin over disk i sitt eget landhandleri. Veien derifra og til den suksessen de har oppnådd i dag har kommet av stor dedikasjon og hardt arbeid. I dag driftes gården av de tre barnebarna Manu, Jorge, og Juan Muga, og det er sistnevnte som skal ta oss med på en reise gjennom Mugas flotte viner.

Her kan du lese hva Apéritif mener om Mugas viner

 

Bodegas Muga holder til nord i Spania i Rioja Alta. Der dyrker de 340 hektar med vinmark og 220 av dem er deres helt egne. En annen ting som gjør denne produsenten helt spesiell, er at de som en av få i verden også produserer sine egne fat, som rommer alt fra 225 liter og helt opp til 50 000 liter. De er ikke fremmed for å jobbe med ny teknologi for å sikre den beste kvaliteten, men sverger også til gamle tradisjoner. All vin spontangjæres, det vil si at de kun benytter seg av den naturlige gjæren som allerede sitter på drueskallet. Dette er med på å skape Mugas særegne stil. Terroir er familien også meget opptatt av, og derfor jobber de 100 prosent økologisk i vinmarken. 

Denne november kvelden skal Juan Muga vise frem svært så lekre viner. Det blir blant annet en helt unik mulighet til å smake deres fantastiske Muga Gran Selección årgang 2014 opp mot samme vinen fra 2004. Samt 5 andre karaktersterke Rioja-viner. Dette blir med andre ord en helt unik middag det virkelig er verdt å få med seg. 

Vakre Strand restaurant er kjent for sine rene, naturlige og ekte råvarer, og de er ikke mer enn en 15-minutters busstur unna Oslo. Deres kjøkkensjef Kim Daniel Norbom tidligere Michelin-kokk, har komponert en helt spesiell meny til kveldens viner. 

Mugas vinmarker
Årgangsendringer kan forekomme.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her