Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner på Baltazar Ristorante & Enoteca

Winemakers Dinner: En av Oslos beste Italienere møter en av Piemontes mest spennende produsenter

Winemakers Dinner: En av Oslos beste Italienere møter en av Piemontes mest spennende produsenter

Vi inviterer til en piemontesisk festaften på herlige Baltazar Ristorante & Enoteca
17 September 2017 - 14:46
Dag Tjersland.

Gjennom en spesialkomponert fire-retters meny av kjøkkensjef og innehaver Dag Tjersland, satt til viner fra Piemontes største familieeide vinhus, får du oppleve fantastisk mat og vin i kombinasjoner som garantert vil gjøre høstkvelden litt lysere.

Vi har besøk fra et av de viktigste vinhusene i Piemonte, tradisjonsrike Bersano, og deres eksportsjef Erika Abate. Bersano er med sine 230 hektar vinmarker i Monferrato og Langhe det største familieeide vinhuset i Piemonte. De høster strålende kritikker år etter år og er også en av pionerene for moderne vinproduksjon på en av Piemontes 'glemte' druer, ruche.

Les mer om Bersano og ruche her:

Erika Abate.

Erika vil guide deg gjennom kveldens viner og fortelle deg mer om tradisjonene, historien og filosofien bak denne imponerende produsenten. Samtidig vil kjøkkenet på Baltazar varte opp med klassiske italienske retter som bare de kan. Sammen sørger de for at vi får oppleve noe av det aller beste Italia og Piemonte har å by på - midt i Oslo.

Se kveldens meny her: 

Gå ikke glipp av denne enestående mat -og vinopplevelsen! Ta med venner, kolleger, kjente og kjære på en eksklusiv og smakfull aften.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk
Dagens rett

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk

Strever du med lutefiskkokingen? Med denne oppskriften blir resultatet perfekt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Retromat som er både hot og god
Dagens rett

Retromat som er både hot og god

Når kålruletter gis en asiatisk twist, blir de spesielt gode, som med denne feststemte oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her