Winemakers Dinner i Trondheim: Toppviner fra Mosel til deilige nordiske smaker

Winemakers Dinner i Trondheim torsdag 15. august

Winemakers Dinner i Trondheim: Toppviner fra Mosel til deilige nordiske smaker

En av Mosels aller beste produsenter tar med seg noen av sine mest spennende viner til en svært så smakfull aften på Restaurant 73 i Trondheim. Denne kvelden spares det ikke på noe.

Torsdag 15. august får Trondheim storslått besøk av en av Tysklands aller beste produsenter. Nik Weis er mannen som lager noen av Mosels hotteste viner. Han er kjent for å mestre den perfekte balanse mellom syre og sødme. Han er tredjegenrasjons vinmaker, og det var hans bestefar Nicolaus Weis som startet å produsere vin på eiendommen St. Urbans-Hof.

Her kan du lese hva Apéritif mener om Nik Weis's viner

Nik Weis

Fra tidlig alder har Nik involvert seg i alle spekter av produksjonen på vingården. I tillegg har han studert og jobbet med vin i Champagne, California, Canada og Nahe i Tyskland. Riesling er signaturdruen, og han legger mye i arbeid i å fange de individuelle terroirene i de forskjellige parsellene. "De vinene med høyest kvalitet, er et resultat av hardt arbeid året rundt" , er Nik Weis egne ord, og det forteller mye om hans visjoner. At vinmarkene i tillegg er bratte, betyr at hardt arbeid ikke er en overdrivelse. 

Les mer om Nik Weis her

Denne kvelden får du muligheten til å smake hans strålende Alte Reben fra 2016 i magnumflaske. I fjor ble denne vinen omtalt i Wine Spectators Top 100 of 2018 som det 44- beste kjøpet i verden, og Norge er det eneste stedet å få tak i denne. Kvelden blir også krydret med litt deilig pinot noir, Saarfeilser som boblevin og som GG 2016 og en Auslese fra 2004. Kjøkkenet på Restaurant 73 i hjertet av Trondheim, har komponert en lekker fem-retters meny spesielt tilpasset Niks viner. 

Bla ned for å se menyen.

 

Dette blir en fortryllende aften på Restaurant 73, med legendariske viner. Ta med deg en venn, kollega eller din kjære på denne spennende middagen.

Årgangsendringer kan forekomme.

Kommende kurs

Til toppen