Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner i Oslo, 12. februar

Winemakers Dinner: Ikoniske viner signert superstjerne Arianna Occhipinti til en lekker 5-retters meny

Winemakers Dinner: Ikoniske viner signert superstjerne Arianna Occhipinti til en lekker 5-retters meny

Vinene til den sicilianske vinmakeren Arianna Occhipinti viser seg fra sin beste side når de nytes til Nedre Foss Gårds lekre femretters meny.
Julie Helene Amundsen
01 Januar 2019 - 19:03
Arianna Occhipinti Foto: Giuseppe Portuesi

Om du ikke allerede er fan, kommer du til å bli det etter denne middagen. For sicilianske Arianna Occhipinti er en av Italias hotteste vinprodusenter. Hun representerer den nye generasjon av vinmakere i Italia, men ulikt de fleste kan hun skryte på seg å være rikskjendis. Og statusen har hun fått med god grunn.

Les hva vi har skrevet om Arianna Occhipinti

Hun studerte vitikultur og vinifikasjon på universitetet med en annen ung vinstjerne, nemlig Luca Roagna, og var spesielt opptatt av spontangjæring. Etter endte studier dro hun tilbake til Sicilia og kjøpte vinmarker, med hjelp av sin gudfar og onkel Giusto (Occhipinti - som er o'en i vinprodusenten Cos). Hennes første viner kom i 2004, og frappato ble en umiddelbar suksess. I dag har hun en stor portefølje med flere viner som i dag kan regnes som ikoniske.

Vinmakingen hennes er klassisk naturlig; økologiske vinmarker, ingen kloner, spontangjæring, bruk av hele klaser, lang skallmaserasjon, ingen svovel før tapping og alle vinene er ufiltrerte.

 

Benytt denne kvelden til å smake Ariannas fantastiske viner, til en særdeles deilig meny komponert av kjøkkensjef Mats Vaulen på Nedre Foss Gård. Dette blir en helaften uten like. 

 

 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Pust ut: Jura er ikke overtatt av naturvinsprodusenter
+

Pust ut: Jura er ikke overtatt av naturvinsprodusenter

Med knappe 2100 hektar kan Jura kalles en liten vinregion, men oppmerksomheten den får er uendelig mye større, spesielt fra tilhengere av naturvin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Bacalao på italiensk betyr ekstra mye god smak
Dagens rett

Bacalao på italiensk betyr ekstra mye god smak

Denne oppskriften er fra Liguria, hvor de tradisjonelt bruker tørrfisk - derav navnet stoccafisso - men klippfisk er også utmerket her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Helgekosen blir ekstra god med andebryst, søtpotetmos og rødløkskompott
Dagens rett

Helgekosen blir ekstra god med andebryst, søtpotetmos og rødløkskompott

Andebryst slik du får det på restaurant, kan du fint lage hjemme. Bare følg denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Pust ut: Jura er ikke overtatt av naturvinsprodusenter
+

Pust ut: Jura er ikke overtatt av naturvinsprodusenter

Med knappe 2100 hektar kan Jura kalles en liten vinregion, men oppmerksomheten den får er uendelig mye større, spesielt fra tilhengere av naturvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bacalao på italiensk betyr ekstra mye god smak
Dagens rett

Bacalao på italiensk betyr ekstra mye god smak

Denne oppskriften er fra Liguria, hvor de tradisjonelt bruker tørrfisk - derav navnet stoccafisso - men klippfisk er også utmerket her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Svanen bykser oppover verdens beste bar-lister

Nå er Svanen verdens 74. beste bar og Oslo har fortsatt to barer blant de 100 beste, ifølge Worlds50Bestbars.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

London setter fortsatt tonen for cocktailbarer – og noen går enda lenger - som Rémy Savage
+

London setter fortsatt tonen for cocktailbarer – og noen går enda lenger - som Rémy Savage

London er en magnet på unge talenter og et episenter for trendsettende barkonsepter og innovative cocktails. Metropolen byr på et svimlende bredt utvalg, og er et sted hvor trender skapes. Også trender bortenfor trendene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak 8 viner fra prestisjefylt spansk produsent
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 14. november

Smak 8 viner fra prestisjefylt spansk produsent

Hold av den 14. november. En av "50 World Most Admired Wine Brands" kommer til Norge har med seg 8 spennende viner til deg!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Helgekosen blir ekstra god med andebryst, søtpotetmos og rødløkskompott
Dagens rett

Helgekosen blir ekstra god med andebryst, søtpotetmos og rødløkskompott

Andebryst slik du får det på restaurant, kan du fint lage hjemme. Bare følg denne oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her