Winemakers Dinner: Ikoniske viner signert superstjerne Arianna Occhipinti til en lekker 5-retters meny

Winemakers Dinner i Oslo, 12. februar

Winemakers Dinner: Ikoniske viner signert superstjerne Arianna Occhipinti til en lekker 5-retters meny

Vinene til den sicilianske vinmakeren Arianna Occhipinti viser seg fra sin beste side når de nytes til Nedre Foss Gårds lekre femretters meny.

Arianna Occhipinti Foto: Giuseppe Portuesi

Om du ikke allerede er fan, kommer du til å bli det etter denne middagen. For sicilianske Arianna Occhipinti er en av Italias hotteste vinprodusenter. Hun representerer den nye generasjon av vinmakere i Italia, men ulikt de fleste kan hun skryte på seg å være rikskjendis. Og statusen har hun fått med god grunn.

Les hva vi har skrevet om Arianna Occhipinti

Hun studerte vitikultur og vinifikasjon på universitetet med en annen ung vinstjerne, nemlig Luca Roagna, og var spesielt opptatt av spontangjæring. Etter endte studier dro hun tilbake til Sicilia og kjøpte vinmarker, med hjelp av sin gudfar og onkel Giusto (Occhipinti - som er o'en i vinprodusenten Cos). Hennes første viner kom i 2004, og frappato ble en umiddelbar suksess. I dag har hun en stor portefølje med flere viner som i dag kan regnes som ikoniske.

Vinmakingen hennes er klassisk naturlig; økologiske vinmarker, ingen kloner, spontangjæring, bruk av hele klaser, lang skallmaserasjon, ingen svovel før tapping og alle vinene er ufiltrerte.

 

Benytt denne kvelden til å smake Ariannas fantastiske viner, til en særdeles deilig meny komponert av kjøkkensjef Mats Vaulen på Nedre Foss Gård. Dette blir en helaften uten like. 

 

 

Kommende kurs

Til toppen