Winemakers Dinner: Mesterlige viner fra Châteauneuf-du-Pape på Nedre Foss Gård

Winemaker's Dinner i Oslo

Winemakers Dinner: Mesterlige viner fra Châteauneuf-du-Pape på Nedre Foss Gård

Høstmørket siger på og vi trenger noe å glede oss til. Akkurat det sikrer vi deg gjennom en fabelaktig sammensatt meny i kombinasjon med smakfulle viner fra Rhône-dalen i Frankrike.

Denne høstkvelden byr vi inn til en storslagen aften på ærverdige Nedre Foss Gård. Kjøkkensjef Erlend Sætherø og hans dyktige team tryller frem en magisk 5-retters middag som med omhu er satt sammen for å komplementere et utvalg utsøkte, franske viner. På menyen står blant annet kamskjell, andebryst og entrecôte, kombinert med tilbehør av de beste råvarer. Dette blir en uforglemmelig opplevelse du ikke vil gå glipp av.

Ikke minst fordi menyen pares med viner fra André Brunel - et av de aller største navnene i Rhône-dalen, i Frankrikes mest historiske område, nemlig Châteauneuf-du-Pape. Familien Brunel har holdt til i området siden 1700-tallet, men det var opprinnelig Andrés bestefar som plantet vinstokker i 1889, og Andrés far, Lucien, tok i 1954 i bruk navnet Les Cailloux. Tradisjonen tro, tok André over etter faren i 1971, og i løpet av hans tid har Domaine Les Cailloux blitt et meget velrenommert vinhus. I tillegg driver de også negociantvirksomhet under navnet André Brunel.

Les mer om André Brunel her

 Far André (th) og sønnen Fabrice som sjelden trekker i dress.

Vingården er i dag ca 80 hektar vinmark i Sør-Rhone. Herfra kommer Côtes du Rhône, enkeltvinmarksvinen Cuvée Sommelongue, Châteauneuf-du-Pape og Cuvée Centenaire. André var også en av de første i området som jobber uten kjemikalier i vinmarkene sine. Andrés motivasjon og harde arbeid har resultert i en rekke meget flotte viner, deriblant den nå legendariske Cuvée Centenaire. Denne ble lansert i 1989 for å minnes hundre år med Châteauneuf-du-Pape, og du får selvfølgelig smake den på denne middagen.

Les hva Apéritif mener om André Brunel sine viner her

Billedskjøne Châteauneuf-du-Pape

Husk at du som abonnent får rabatt på denne middagen. Du blir abonnent her.

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

Kveldens meny. Endringer kan forekomme.

Covid-19

Våre gjesters helse og sikkerhet er øverst på vår prioriteringsliste, og vi ønsker at du skal føle deg trygg på våre kurs. Vi følger gode rutiner for smittevern etter reglene myndighetene har gitt. Alle gester vil sitte med 1 meters avstand. Du får kun sitte sammen med dem du har bestilt med. Det vil også bli lagt opp en bordplan, og alle gjester vil få tildelt sitteplasser på forhånd. Derfor er det viktig at de du vil sitte med bestiller sammen. 

Kommende kurs

Til toppen