Winemakers Dinner: Nyt 7 franske hvitviner til en lekker 6-retters meny på Oslos nye storstue Centropa

Winemakers Dinner 7. september i Oslo

(Trygve Indrelid)

Winemakers Dinner: Nyt 7 franske hvitviner til en lekker 6-retters meny på Oslos nye storstue Centropa

Det blir en svært minnerik aften når nyåpnede Centropa på Deichmanske disker opp en svært så innbydende 6-retters meny til denne folkekjære produsentens viner.

Enhver vinelsker har et forhold til vinhuset Tariquet. Kjent for sine syrefriske og fruktige hvitviner er Tariquet en seriøs aktør med en lang historie på det norske markedet. Denne mandagskvelden i september får du smake hele 7 av Tariquets viner og middagen avsluttes med en av deres nydelige armagnacer som jo er det Tariquets historie og renomme er basert på. Kjøkkenet på nyåpnede Centropa kan friste med en svært lekker meny som feirer det desidert beste av sommerens råvarer.

I lyse og luftige lokaler beliggende i det nyåpnede Deichmanns Bibliotek finner du restaurant Centropa. Restauranten er det nyeste prosjektet til Tore Namstad og Kjell Arne Johnsæter, som også står bak restaurantene på Litteraturhuset, Det Norske Teatret og Stock i Bjørvika. Til dette møtet med Tariquets viner har kjøkkensjef Stian Gregersen spesialkomponert en svært så fristende meny med franske innflytelser, bestående av det beste av sommerens råvarer. La deg friste av pommes dauphine med västerbottenost og kylling fra Hovelsrud gård med grønnsakssaute og "vin Amplitude".  Hele den fristende menyen og vinene finner du nedenfor.

Restaurant Centropa. Foto: Trygve Indrelid

Eventyret om Domaine du Tariquet startet i 1912 da Pierre og Helene Grassa grunnla vinhuset i Gascogne for å starte produksjon av det gylne brennevinet Armagnac. Først på 80-tallet under vinmaker Yves Grassa så de første flaskene med frisk og saftig hvitvin som vi oftest forbinder med Tariquet, dagens lys. Før det hadde alle Tariquets druer  gått til armagnacdestillering. Yves' hvitvinsforsøk var så vellykkete at allerede i 1987 ble Grassa kåret til verdens beste hvitvinsprodusent i konkurransen International Wine Challenge. Hvilket var svært oppsiktsvekkende siden området inntil da var kjent for å lage hvitvin beregnet på destillering. 

Les mer om Tariquet der

Tariquet har aner tilbake til 1683 da vingården ble benyttet til armagnacdestillasjon. 

I dag er det brødrene Armin og Remy Grassa, tredje generasjon hos Tariquet som eier og driver eiendommen. Sammen er de gode representanter for den unge generasjonen av vinmakere som er opptatt av å ta vare på naturen og å drive bærekraftig jordbruk. Deres filosofi er å lage vin i balanse med naturen. Vinmarkene dyrkes etter lutte raisonnée-prinsippet, noe som betyr at de er forsiktige med hva de bruker i behandlingen av vinmarkene så vel som i produksjonen av vinen.

Her tas klimaendringene på alvor

2008 var den første årgangen brødrene prøvde seg på egen hånd. Siden denne årgangen har de all sin tid siden jobbet med å bevare og fornye de rene og friske vinene Domaine du Tariquet er kjent for, og som du selv vil få oppleve denne kvelden. Du vil blant annet smake Tariquet Amplitude 2018 som i motsetning til sin berømte slektning er en endruevin av druesorten gros manseng. Syrefriskheten og den moderate alkoholen som er signaturen til Tariquet, har den i behold. 

Husk at du som medlem får rabatt på denne middag. Du blir medlem her.

 

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

Kveldens meny. Endringer kan forekomme.

Covid-19

Våre gjesters helse og sikkerhet er øverst på vår prioriteringsliste, og vi ønsker at du skal føle deg trygg på våre kurs. Vi følger gode rutiner for smittevern etter reglene staten har gitt. Det vil derfor bli noen endringer fra slik våre kurs er blitt gjennomført tidligere. Alle grupper vil sitte med 1 meters avstand. Du får kun sitte sammen med dem du har bestilt med. Det vil også bli lagt opp en bordplan, og alle gjester vil få tildelt sitteplasser på forhånd. Derfor er det viktig at de du vil sitte med bestiller sammen. På denne middagen vil det være langbord.

Kommende kurs

Til toppen